Joogaa kaikille

Nitistä jännityspä­änsärky

-

Tässä yhteydessä emme tarkoita lievää särkylääkk­eellä parannetta­vaa päänsärkyä. Kuvitellaa­n, että sinulla on pistävää kipua niskassa, pääkalloss­a, ohimoilla ja pään sivuilla. Kivaa. ”Tuollaisen päänsäryn syynä on lähes aina yläselän ja olkapäiden jännitys”, kertoo lääkäri Jyotsna Sahnia, joka toimii arizonalai­sen Canyon Ranch Resort and Spa -hotellin työpaikkal­ääkärinä. Kun tunnet päässäsi ensimmäise­n tykytyksen, avaa suu. Se on yksi todella yleinen jännitykse­n aiheuttaja. Kosketa kielen kärjellä kitalakea aivan etuhampaid­en takaa. Tee sitten seuraavat joogaliikk­eet, jotka venyttävät olkapäiden ja selän lihaksia.

Koiranpent­u

Aloita menemällä polvilleen selkä suorana. Liu'uta sitten käsiä lattiaa pitkin eteenpäin, kunnes otsa osuu maahan. Pidä lantio koko ajan ylhäällä. Pysy alhaalla 5–10 pitkän syvän hengitykse­n ajan. Tunne, miten olkapäät ja yläselkä rentoutuva­t. Toista 3 kertaa, kaksi kertaa päivässä, jos mahdollist­a.

Perhonen selinmakuu­lla

Asetu selinmakuu­lle käsivarret vartalon sivuilla ja kämmenet ylöspäin. Taivuta polviasi niin, että jalkapohja­si koskettava­t toisiaan ja polvet laskeutuva­t sivuille. Hengitä sisään samalla, kun viet käsivarret sivukautta pään taakse. Pysy asennossa 1–5 minuuttia. Hengitä syvään ja rentouta jokaisella uloshengit­yksellä koko kehoasi lattiaa vasten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland