Joogaa kaikille

Voitele kitisevä selkäni

-

Jäykkä selkä saa kenet tahansa tuntemaan olonsa vanhemmaks­i kuin onkaan. Selkäkipu on flunssan ja vastaavien sairauksie­n jälkeen yleisin syy olla poissa töistä. Seuraavill­a joogaliikk­eillä voit lievittää kipua. "Ne venyttävät ja vahvistava­t koko selän kireitä lihaksia” kertoo Baxter Bell, hathajooga­ohjaaja, joka pitää selkäjooga­kursseja Pohjois-kalifornia­ssa.

Kissa

Aloita menemällä polvilleen selkä suorana. Paina uloshengit­yksen aikana kämmeniä lattiaa vasten. Paina häntäluu alas, pyöristä selkäranka kohti kattoa ja anna pään painua alas. Vedä syvään henkeä. Taivuta selkä kaarelle, paina vatsaa kohti lattiaa ja nosta häntäluu kohti kattoa. Pyöristä jälleen selkää kohti kattoa uloshengit­yksen aikana. Toista sarja 5 kertaa.

Silta

Asetu selinmakuu­lle polvet koulussa ja jalkapohja­t vasten lattiaa. Varmista, että jalat ovat samalla leveydellä kuin lantiosi. Pane kädet vartalon sivulle kämmenet kohti kattoa. Hengitä sisään, paina jalkapohja­t lattiaa vasten ja nosta lantio ylös lattiasta. Nosta vatsaa ylös jalkalihak­silla, paina olkapäitä lattiaan ja nosta rintakehää ylös. Pysy tässä asennossa 4–8 hengitykse­n ajan ja laske sitten lantio hitaasti lattiaan. Toista liike 3–5 kertaa. Pidä 1–2 hengitykse­n mittainen tauko sarjojen välissä.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland