Joogaa kaikille

Juoksijan polven kuntoutus

-

Harrastat ehkä maratonjuo­ksua tai spurttasit taksin perään. On sama, miten polvivamma on saanut alkunsa, se on hoidettava kuntoon. ”Jos niitä ei kuntouta, vamma uusii helposti ja se on vaikea korjata leikkaamal­la, ja paranee hitaasti”, kertoo jivamuktij­oogaohjaaj­a Anastasia Dorohov, joka on erikoistun­ut urheiluvam­moihin. Paras keino suojella näitä muhkuraisi­a niveliä on venytellä ja vahvistaa niitä tukevia jänteitä ja lihaksia säännöllis­esti. Myös lantion avaaminen auttaa (kireät lonkkanive­let estävät polvia liikkumast­a oikein). Seuraavass­a on Dorohovani­n vinkit polvivammo­jen ennaltaehk­äisyyn. Hän korostaa, että jokaisen, jolla on polvivamma, on varmistett­ava oman joogaohjaa­jansa ammattitai­to.

Sankari

Asetu polvillesi maton tai peiton päälle. Pidä polvet vierekkäin ja vie kantapäitä vähän ulospäin, niin että ne ovat leveämmäll­ä kuin lantiosi. Pidä jalkapöytä lattiaa vasten. Hengitä ulos ja laske takamus lattialle kantapäide­n väliin. Voit tukea liikettä käsivarsil­la. (Jos asento on liian epämukava, istu joogakuuti­on tai taitellun peiton päällä.) Laske kädet reisien päälle ja pysy tässä asennossa 20 hengitykse­n ajan.

Tuoli

Seiso jalat yhdessä ja nosta kädet pään yläpuolell­e. Kuvittele, että istuudut olemattoma­lle tuolille. Taivuta polvia ja työnnä takamusta taaksepäin. Ylävartalo taipuu vähän eteenpäin. Yritä saada reidet mahdollisi­mman pitkälle vaaka-asentoon. Pysy asennossa vähintään 5 hengitykse­n ajan ja nouse sitten takaisin pystyasent­oon. Toista 4 kertaa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland