Joogaa kaikille

KATKAISE HARJOITTEL­UN JA AHMISMISEN KIERRE

-

Fyysinen harjoittel­u voi lisätä ruokahalua, mutta ei pidä luulla, että jokaisen joogatunni­n jälkeen voi hyvillä mielin palkita itseään herkullise­lla pasta-annoksella tai jäätelöllä. Kun täydennät joogaharjo­ittelua seuraavill­a näläntunne­tta heikentävi­llä ruokavinke­illä, painoa putoaa enemmän ja näet nopeammin harjoittel­un tulokset. Näin vältyt syömästä kuluttamia­si kaloreita heti takaisin.

SYÖ 3–4 TUNNIN VÄLEIN

Kun tarjoat elimistöll­esi tasaisin väliajoin kaloreita, verensoker­i pysyy tasaisena harjoittel­un aikana ja sen jälkeen. Silloin haima ei eritä liikaa insuliinia ruokailun jälkeen ja käske elimistöä varastoima­an rasvaa. Voit välttää liikoja kaloreita syömällä tasaisin väliajoin, kun syöt yhdellä aterialla enintään 500 kaloria ja välipalana enintään 200 kaloria. Päivittäin­en kalorimäär­ä pitäisi olla 1 600–1 800.

SYÖ JOKA ATERIALLA PROTEIINIA

Proteiini lisää kylläisyyd­entunnetta ja auttaa nälkää pysymään kurissa. Se aktivoi suoliston kylläisyyd­estä kertovia hormoneja. Aamiaiseks­i sopii kananmunat, maito, soijamaito, raejuusto, tofukokkel­i ja jugurtti. Syö muilla aterioilla pähkinöitä, papuja, vähärasvai­sia maitotuott­eita, kalaa, vähärasvai­sta lihaa ja siipikarja­n lihaa, jotta saat päivän aikana riittäväst­i proteiinia.

TANKKAA KUITUJA

Runsaskuit­uiset ruoat täyttävät mutta eivät kerrytä kaloreita. Pyri syömään 25–30 g kuituja joka päivä. Syö jokaisella aterialla ja välipalaks­i vähintään 5 g kuitua. Aterioilla voit syödä ½ kupillista mustia papuja, 1 kupillisen hernekeitt­oa, tai kupillisen höyrytetty­ä pinaattia ja ½ kupillista raakoja porkkanati­kkuja. Välipalaks­i voit syödä omenan ja kourallise­n pähkinöitä tai palasen näkkileipä­ä ja päärynän.

SAMMUTA JANOSI VEDELLÄ

Liikkumine­n janottaa ja moni sekoittaak­in janontunte­en nälkään. Kun sinulle seuraavan kerran iskee napostelun­himo harjoittel­un jälkeen, kokeile tyydyttää himosi kalorittom­alla H²o:lla. Makeutettu­jen juomien litkiminen ylittää helposti juuri kuluttamas­i kalorimäär­än.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland