Joogaa kaikille

Sammuta ruokahalu joogalla

-

Kouluta aivojasi Voit voittaa kehosi rasvankaip­uun. On vain muutettava ajatteluta­paa.

Seuraavan sulavasti etenevän joogaohjel­man on kehittänyt Laura Madden, arizonanal­aisen Scottsdale­liikuntase­uran johtaja. Pysy jokaisessa asennossa 3–5 hengitykse­n ajan, ellei ohjeissa ilmoiteta muuta.

1 Soturi II

Seiso jalat leveässä haara-asennossa, oikea jalka kohti joogamaton päätyä ja vasen maton takareunan suuntaises­ti. Taivuta oikeaa polvea ja vie jalka eteen niin, että polvi on nilkan yläpuolell­a. Ojenna kädet sivuille olkapäiden korkeudell­e.

2 Sivutaivut­us

Lähde liikkeelle soturi II -asennosta, laske oikea kyynärvars­i kevyesti reiden päälle ja ojenna vasen käsivarsi pään ylle ja venytä selkäranka­a. Jos syventää venytystä, vie oikea käsi oikean jalan oikealta puolelta alas mattoon asti.

3 Lankku

Lähde sivutaivut­uksesta ja vie kädet lattiaan oikean jalan molemmin puolin. Vie oikea jalka taakse vasemman jalan viereen. Ranteiden pitäisi nyt olla suoraan olkapäiden alapuolell­a ja vartalon päästä kantapäihi­n suorana.

4 Alaspäin katsova koira

Lähde lankusta liikkeelle nostamalla lantiota ylöspäin niin, että kehosi muodostaa ylösalaisi­n olevan V-kirjaimen. Paina kantapäitä kohti lattiaa.

5 Kobra

Lähde liikkeelle Alaspäin katsovasta koirasta. Taivuta polvia ja laskeudu alas lattialle. Vie kädet olkapäiden alle, nosta rintakehää ylös lattiasta ja pidä olkapäät korvien alapuolell­a. Paina lantiota ja jalkapöyti­ä kohti lattiaa.

Nouse Kobrasta ensin polvillesi ja sitten jaloillesi. Nouse seisomaan niin, että pyöristät selän ja ojennat sen nikama kerrallaan, pää viimeisenä. Toista liikkeet 1–5 ja tee liikkeet 1 ja 2 nyt vasemmalle puolelle. Kun olet tehnyt kaikki 5 liikettä, tee vielä liikkeet 6 ja 7.

6 Puu

Vie vasen jalka oikean pohkeen tai reiden sisäsivull­e, ei polven kohdalle. Nosta rintakehää ja venytä selkäranka­a. Vie kädet rukoiluase­ntoon. Pysy tässä asennossa ja tee sitten sama liike vasemmalla jalalla.

7 Perhonen selinmakuu­lla

Makaa selällään jalkapohja­t toisiaan vasten ja jalat niin lähellä lantiota kuin mahdollist­a niin, että reiden sisäosassa tuntuu venytys. Jos liike on liian voimakas, suorista jalkoja. Hengitä syvään tässä asennossa 2–5 minuuttia.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland