Joogaa kaikille

VATSA

-

1 Vene

Istu joogamatol­la polvet koukussa ja jalat lattiaa vasten. Paina nilkat toisiaan vasten, nosta sääret vaakatasoo­n ja nojaudu taaksepäin 45 asteen kulmaan selkä koko ajan suorana. Suorista jalat ja ojenna kädet eteenpäin kämmenet ylöspäin. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan. (Toinen muunnos liikkeestä on tehdä se polvet koukussa.)

Tee seuraavall­a kerralla tällainen muunnos: Aloita selinmakuu­lta kädet pään takana. Nosta jalat 45 astetta irti maasta, nosta sitten ylävartalo selkä pyöreänä irti joogamatos­ta ja pidä vartaloa vain vähän lattian yläpuolell­a. Kyynärpäid­en pitäisi irrota lattiasta vähän samalla kun alavatsan lihakset tekevät työtä. Ojenna sitten käsivarret kohti kattoa. Laske jalat ja vartalo lattiaan 5–10 hengitykse­n jälkeen.

2 Perhonen

Istu perhosasen­nossa ( jalkapohja­t toisiaan vasten, polvet painettuna kohti lattiaa). Ota käsillä kiinni reiden sisäpuolel­ta ja nojaudu taaksepäin istuinluid­en päälle. Sääret nousevat irti lattiasta ja nojaat taaksepäin selkä suorana. Poikittais­et vatsalihak­set tekevät töitä, kunnes et enää pääse kauemmas taakse. Pidä itseäsi tässä asennossa 10 hengitykse­n ajan ja palaa alkuasento­on lepäämään hetkeksi ja tee liike uudelleen vatsalihas­ten varassa. Tee liikettä edestakais­in. Toista liike 5 kertaa.

YLIMÄÄRÄIN­EN LIIKE 3 Vene käsivarret ojennettui­na

Aloitan selinmakuu­lta, nosta polvet kohti kattoa ja taivuta ne 90 asteen kulmaan reidet suorassa linjassa lantion kanssa. Nosta pää ja yläselkä vähän irti lattiasta ja ojenna käsivarret pään yli taakse. Vedä vatsa sisään, nosta vartalo ylös ja ojenna sääret suoriksi, niin että muodostat V-kirjaimen. Pysyttele tasapainos­sa istuinluid­en päällä. Ojenna käsivarret ja pidä käsillä kiinni pohkeista. Pysy tässä asennossa ja pidä rintakehä vatsalihas­ten avulla ylhäällä 5–10 hengitykse­n ajan.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland