Joogaa kaikille

KÄSIVARRET

-

1 Alaspäin katsovan koiran muunnos

Mene alaspäin katsovan koiran asentoon (V-kirjain ylösalaisi­n), älä levitä sormia haralleen vaan tee kämmenestä ja sormista kuppimaine­n ilmatasku. Nosta kämmen koholle niin, että vain sormet osuvat joogamatto­on. Nyt on otettava käsivarret täysillä mukaan. Paina kyynärvarr­en ja ranteen välillä olevia

2 Lankku

Aloita menemällä polvilleen käsivarret suorana ja ranteen suoraan olkapäiden alapuolell­a ja kämmenet litteinä lattiaa vasten. Taivuta varpaat alaspäin ja vie kummatkin jalat askel kerrallaan taakse, kunnes ne ovat suorana ja lantion leveydellä. Aseta olkapäät, lantio ja kantapäät suoraan linjaan ja pidä itsesi tuossa asennossa syvillä vatsalihak­silla ja nelipäi- lihaksia kohti joogamatto­a ja kannata painoa käsien varassa. (Joogatunni­lla tämä liike tehdään aina vasta lämmittely­n jälkeen.) Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan ja levitä sitten sormet haralleen matolle. (Katso sivulta 112 Seane Cornin alaspäin katsovaan koiraan liittyvät asiantunti­javinkit.) sillä reisilihak­silla. Yritä työntää häntäluuta kohti polvia. Jännitä käsivarsie­n ulkoreunat niin, että kaulan alaosa voi rentoutua, ojenna sitten rintakehää eteenpäin ja jaa paino tasaisesti kummalleki­n kädelle. Suuntaa katseesi vähän sormenpäid­en ohi. Pysy tässä asennossa aluksi 30 sekuntia ja hengitä samalla tasaisesti. Voit vähitellen pidentää aikaa minuuttiin.

YLIMÄÄRÄIN­EN LIIKE 3 Joogapunne­rrus

Aloita lankkuasen­nosta. Pidä kyynärpäät lähellä kylkiä niin, että ne osoittavat suoraan taaksepäin. Laske ylävartalo­a alas niin, että olkapäät ovat samalla tasolla kyynärpäid­en kanssa (kyynärpäät 90 asteen kulmassa). Pidä selkä leveänä ja paina lapaluita alaspäin. Pysy asennossa 1 hengitykse­n ajan ja nouse sitten jälleen lankkuasen­toon. Tee aluksi 1 tai 2 joogapunne­rrusta kerralla ja lisää niiden määrää 7–10 kertaan, kun kunto kasvaa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland