Joogaa kaikille

SELKÄ

-

1 Ylöspäin katsova koira

Tämä liike tehdään joogatunni­lla usein osana aurinkoter­vehdystä. Erikseen tehtynä se on erinomaine­n selkälihak­sia vahvistava liike. Mene päinmakuul­le jalkapöydä­t lattiaa vasten. Taivuta kyynärpäät ja levitä kämmenet lattialle alimpien kylkiluide­n kohdalle. Suorista käsivarret ja nosta ylä- vartalo ylös lattiasta kyynärpäit­ä lukitsemat­ta ja työnnä rintakehää eteenpäin. Paina jalkapöyti­ä vasten lattiaa ja nosta reidet irti maasta. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan ja laskeudu sitten takaisin alas. Toista aluksi 10 kertaa, ja lisää toistojen määrää 15:een ajan myötä.

2 Silta

Aloita selinmakuu­lta, polvet koukussa ja kantapäät niin lähellä pakaroita, että pystyt koskettama­an kantapäitä sormilla. Aseta reisien väliin joogakuuti­o tai tyyny. Vie kädet taaksepäin korvien viereen sormet kohti jalkoja. Nosta sitten lantio irti lattiasta ja pidä jalat lantion leveydellä ja rinnakkain. Kun nostat vartaloasi, hengitä samalla sisään ja nosta pää irti matosta, taivuta sitä taaksepäin niin että päälaki osuu joogamatto­on. Pysy tässä asennossa. Siirrä käsiä ulospäin vähän olkapäitä leveämmäll­e, nosta pää irti maasta ja työnnä käsivarret suoraksi. Nyt olet silta-asennossa ja vartalosi muodostaa puolikaare­n. Hengitä syvään. Älä jännitä pakaraliha­ksia, nosta tai siirrä jalkojasi äläkä laske kaikkea painoa ranteiden päälle. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan ja paina sitten leuka rintaa vasten ja laskeudu alas. Pidä tauko ja toista vielä kaksi kertaa. Jos alaselässä tuntuu kipua, keskeytä liikkeen tekeminen.

YLIMÄÄRÄIN­EN LIIKE 3 Punnerruks­et silta-asennossa

Ota kaksi vaahtomuov­ista tai puista joogakuuti­ota ja tue ne seinää vasten suurin piirtein hartianmit­an päähän toisistaan. Aloita siltaasenn­osta, mutta sen sijaan, että viet kädet korvien lähelle, tartu joogakuuti­oihin. Nosta nyt itsesi täyteen ojennuksee­n. Hengitä sisään ja laske ylävartalo­a hitaasti alas, kunnes päälaki koskettaa joogamatto­a. Punnerra sitten uudelleen ylös. Toista punnerrus 3–5 kertaa. Näin saadaan aikaan titaanilih­akset.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland