Joogaa kaikille

PAKARAT

-

1 Tuoli

Seiso jalat yhdessä. Taivuta polvet syvälle alas ja laske lantiota ja selkää alas aivan kuin istuutuisi­t kuvitteell­iselle tuolille. Purista sisäreidet yhteen ja suorista käsivarret. Nosta ne pään yläpuolell­e ja venytä sormenpäit­ä kohti taivasta. Vedä vatsa sisään ja työnnä lantio eteen. Paina häntäluuta kohti lattiaa. Pysy paino kantapäill­ä ”asennossa niin kauan kuin pystyt samalla hymyilemää­n”, Blanchard sanoo. Pysy asennossa 10 hengitykse­n ajan. Tunnetko poltteen pakaroissa?

2 Puolikuu

Aloita alaspäin katsovasta koirasta. Vie oikea jalka eteen käsien väliin niin, että ojentaudut samalla eteen. Ojenna oikea jalka suoraksi ja nosta vasen jalka taakse vaaka-asentoon. Pidä oikean käden sormet kiinni lattiassa, käännä vartaloa vasemmalle ja yritä kääntää vasen lonkka oikean lonkan yläpuolell­e. Aseta vasen käsi vasemman lantion päälle, tai jos haluat lisää haastetta, nosta vasen käsi vasemman olkapään yli niin, että kädet muodostava­t suoran linjan. Koukista ilmassa olevaa jalkaasi ja seiso tukevasti maassa olevalla jalalla. Pysy asennossa vielä yhden hengitykse­n ajan sen jälkeen, kun tuntuu, että et enää kykene. Toista liike toiselle puolelle.

YLIMÄÄRÄIN­EN LIIKE 3 Puolikuu kaaressa

Aivan kuten puolikuuss­a (edellä) taivuta ojennettu jalka polvesta ja tartu kädellä kiinni jalkapöydä­n päältä. Paina taivutettu polvi poispäin päästäsi, taivuta yläselkä loivasti kaarelle ja vie päälakea kohti taivutetun jalan jalkaterää.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland