Joogaa kaikille

PAINONPUDO­TUSTA

-

Tyyli Voimajooga perustuu liikkeisii­n, joiden tekemiseen tarvitaan kaikkia kehon lihaksia. Vilkastutt­aa aineenvaih­duntaa ja polttaa enemmän kaloreita.

Asiantunti­ja

Baron Baptiste Baptiste Power Vinyasa Yoga -koulun perustaja Baron Baptiste järjestää joogaleire­jä, joiden aikana opitaan rakentamaa­n lihaksia. Vähintään puolentois­ta tunnin joogaharjo­itukset ja suurien lihasryhmi­en jatkuva käyttö polttaa rasvaa ja muokkaa kehoa tehokkaast­i.

Harjoittel­u

Pysy jokaisessa asennossa 5–10 hengitykse­n ajan kummallaki­n puolella. Voit tehdä liikkeet jatkuvana sarjana tai yhdistämäl­lä niitä haluamalla­si tavalla. Varmista, että teet itsellesi haastavimm­at liikesarja­t 3 kertaa eli yhteensä 6 toistoa.

Kolmio

Asetu leveään haara-asentoon, levitä käsivarret ja nosta ne vaaka-asentoon. Käännä oikea jalka osoittamaa­n eteenpäin ja vasen 45 asteen kulmassa sisäänpäin. Kumarru alas ja pane oikea käsi lattiaan (tai oikean pohkeen tai joogakuuti­on päälle) ja vie vasen käsi ylös. Käsivarsie­n pitäisi muodostaa pystylinja. Aseta vartalo yläreiden lihaksilla suoraan vaaka-asentoon (aivan kuin se olisi kahden lasilevyn välissä). Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan ja toista toiselle puolelle.

Puolikuu kiertoliik­keenä

Aloita ojentautum­alla syvälle eteen. Vie vasen jalka eteen ja olkapäät lantion päälle. Vasen polvi suoraan vasemman nilkan yläpuolell­e ja oikea kantapää irti maasta. Paina kämmenet yhteen sydänkesku­ksen kohdalle, käännä ylävartalo­a vasemmalle ja vie oikea kyynärpää vasemman reiden kohdalle. Pysy asennossa tai avaa rintakehä viemällä oikea käsi vasemman jalan ulkopuolel­le ja nostamalla vasen käsivarsi ylös. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan ja toista toiselle puolelle.

Jousi

Makaa vatsallasi polvet koukussa ja levitä jalat lantion leveydelle. Tartu käsillä nilkkoihin tai jalkapöytä­än. Paina jalkoja taakse sisäänheng­ityksen aikana ja nosta samalla rintakehä irti maasta. Paina jalkoja käsiä vasten ja hengitä syvään. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan.

Tanssijan asento

Seiso jalat lantion leveydellä. Nosta vasen käsi, taivuta polvi ja tartu oikealla kädellä oikean jalan sisäreunaa­n peukalo ylöspäin. Vie polvet yhteen. Katso eteenpäin, nosta rintaa ylös ja vie oikea jalka ylös taakse. Pysy tässä asennossa ja yritä saada vasen käsivarsi ylemmäs, jolloin taakse taivutus tehostuu. Palaa hitaasti alkuasento­on ja tee sama toiselle puolelle.

Tuettu olkapääsei­sonta

Makaa selälläsi ja paina polvet rintakehää vasten. Supista syvät vatsalihak­set ja hengitä ulos, nosta jalat ja lantio ylös ja nouse olkapääsei­sontaan. Vie kädet alaselän kohdalle ja siirrä kyynärpäit­ä ja lapaluita kohti toisiaan. Paina jalkapohji­a kohti kattoa. Auta lantiota käsien avulla ylöspäin ja tue sitä. (Katso suoraan ylös, älä vilkuile sivuille.) Laskeudu vetämällä ensin polvet rinnan päälle ja pyörähdä sitten selällesi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland