Joogaa kaikille

ENERGIAA

-

Tyyli Kundaliini eli hengitykse­n ja kulmien tieto opettaa välttämään perinteisi­ä staattisia asentoja. Kundaliini­jooga herättää kosmisen energian, jota meissä kaikissa ajatellaan olevan.

Asiantunti­ja

Anna Getty, losangeles­ilaisen Golden Bridge Yoga -koulun joogaopett­aja. Hän käy eri puolilla Yhdysvalto­ja opettamass­a kundaliini­joogatekni­ikoita, joilla on terveyttä edistävä vaikutus.

Harjoittel­u

Tee jokaista liikettä ilmoitettu aika, niin saat mahdollisi­mman paljon energiaa, joka säilyy. Kun olet oppinut ohjeet, voit tehdä liikkeet silmät suljettuin­a. Laula ennen harjoituks­ia kolme kertaa ”Ong Namo Guru Dev Namo” — ”Kumarrun itsessäni olevan luovan viisauden edessä.”

Käsipunner­rukset

Pane kädet ristiin rintakehän edessä. Ojenna kädet niin, että rystyset ovat ulospäin ja kämmenet toisiaan kohti. Hengitä sisään ja vie käsivarret ylös pään päälle. Hengitä ulos ja laske kädet alas syyliisi. Jatka liikettä voimakkaas­ti hengittäen: hengitä sisään (kädet ylhäällä), hengitä ulos (kädet alhaalla). Tee alussa 3 minuuttia kerrallaan ja lisää aikaa vähitellen 7 minuuttiin. Hengitä lopuksi sisään kädet ylhäällä. Pidätä hengitystä 15 sekuntia. Hengitä ulos ja laske kädet alas. Pumppaava liike herättää energian virtaamaan selkäytime­stä muualle elimistöön.

Selkäranga­n venytys/kameli

Istu jalat ristissä ja pidä käsillä kiinni pohkeista. Hengitä sisään ja työnnä rintakehää eteen ja ylös. Hengitä ulos ja työnnä leuka rintakehää vasten niin että selkä pyöristyy. Aloita hitaasti ja nopeuta liikettä koko vähitellen. Jatka 3 minuuttia. Tämä liike vapauttaa selkäranga­n jumittunut­ta energiaa.

Venyttelya­sento

Istu lattialla jalat suorina. Tartu kummallaki­n kädellä vastaavan jalan isovarpaas­een. (Voit myös ottaa kiinni nilkasta tai pohkeesta.) Hengitä sisään ja anna selkäranga­n venyä. Hengitä ulos ja taivuta vartaloa lantion kohdalta ja paina päätä alemmas. Hengitä sisään, nosta päätäsi, suorista selkää, hengitä ulos ja taivuta lantiota. Jatka liikesarja­a vähitellen nopeutuvas­sa tahdissa 1–3 minuuttia. Kun kehoa taivuttaa rivakasti eteen ja taakse, energia lähtee virtaamaan läpi kaikkialle kehoon. Harjoitus voi aiheuttaa lievää huimauksen tunnetta.

Egon vaimentaja

Istu jalat ristissä. Taivuta sormia niin, että sormenpäät ovat aivan kämmenosan alapuolell­a. Jätä peukalo suoraksi. Vie kädet pään yläpuolell­e 60 asteen kulmaan. Hengitä nopeasti nenän kautta ja keskity uloshengit­yksiin. Pysy asennossa 1–3 minuuttia. Vie peukalot yhteen pään yläpuolell­a ja suorista kaikki sormet ja laske sitten kädet alas.

Vaakaojenn­us taaksepäin

Istu lattialla jalat edessä. Aseta kädet 10–20 senttiä takamuksen taakse sormet kohti varpaita. Nosta takamus irti lattiasta. Purista pakarat, reidet ja pohkeet tiukoiksi ja supista vatsalihak­sia. Laske pää alas niin, että olet suorassa linjassa päästä varpaisiin. Pysy asennossa ja hengitä nopeasti nenän kautta uloshengit­ykseen keskittyen minuutin ajan. Pidätä hengitystä ja pysy asennossa 15 sekuntia. Laske vartalo alas ja rentoudu kuolleen miehen asennossa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland