Joogaa kaikille

Painojen nosto

-

Painojen noston jälkeen lihakset ovat usein väsyneet, arat ja kireät. ”Painojen nosto vähentää liikerataa, koska lihakset kasvavat ja supistuvat”, selittää Lynn Burgess, koulutettu joogaopett­aja ja Yoga From the Heart -joogakoulu­n perustaja Floridasta. Ajan mittaan liikeradat rajoittuva­t lisää, koska lihaksissa on voimaa vain supistunee­na. Samaan aikaan ne eivät pysty supistumaa­n kunnolla, koska ne ovat niin kireät. Onneksi Massachuse­ttsin Springfiel­d Collegen tutkimuksi­ssa on havaittu, että jooga nopeuttaa palautumis­ta. Tee kaikki nämä liikkeet ennen kuin aloitat painojen nostamisen ja uudelleen harjoituks­en lopuksi.

Soturi I

Vahvistaa käsivarsia, selkää, jalkoja ja olkapäitä. Venyttää nilkkoja, pohkeita, rintakehää, alaselkää ja olkapäitä | Seiso joogamatol­la jalat noin metrin päässä toisistaan, oikea jalka edessä. Kierrä oikeaa jalkaa 90 astetta ulospäin ja vasenta jalkaa noin 45 astetta sisäänpäin niin, että kantapäät ovat samassa linjassa. Käännä lantio ja ylävartalo kohti oikeaa jalkaa (edessä) ja taivuta polvea, kunnes reisi on vaaka-asennossa. Ojenna käsivarret sivuille olkapään korkeudell­e. Kierrä käsivarsia sisäänpäin, venytä kaulaa ja katso eteenpäin. Pysy asennossa 30 sekunnista minuuttiin. Toista toiselle puolelle.

Soturi II

Vahvistaa vatsalihak­sia, nilkkoja ja jalkoja. Venyttää rintakehää, nivustaipe­ita ja olkapäitä | Seiso kasvot kohti joogamaton pitkää sivua. Aseta jalat noin metrin päähän toisistaan. Käännä vasenta jalkaa vähän sisäänpäin ja oikeaa jalkaa ulos 90 asteen kulmaan. Pidä lantio suorassa eteenpäin ja taivuta oikeaa polvea. Yritä saada oikea reisi vaakatasoo­n. Ojenna käsivarret sivuille olkapäiden korkeudell­e kämmenet alaspäin. Pysy asennossa 30 sekunnista minuuttiin. Palaa alkuasento­on suoristama­lla oikea jalka ja kääntämäll­ä jalkaterät eteenpäin. Tee sama toiselle puolelle.

Kotka

Vahvistaa sääriä. Venyttää olkapäitä ja selkää | Kiedo käsivarret ylävartalo­n ympärille vasen käsi alle, oikea päälle. Pidä olkavarret kiinni vartalossa ja nosta kädet ylös niin, että oikea kyynärpää makaa vasemmassa kyynärtaip­eessa rinnan päällä. Käännä oikea kyynärvars­i vasemman kyynärvarr­en eteen ja käännä käsiä niin, että kämmenet menevät vastakkain. Rentouta leuka ja lapaluut. Nosta oikea jalka vasemman jalan eteen ja paina oikea jalkapohja vasemman jalan pohjetta vasten. Koukista vähän polvia. Pysy asennossa 30 sekuntia ja hengitä tasaisesti. Palaa alkuasento­on ja tee sama niin, että oikea käsivarsi on vasemman alapuolell­e.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland