Joogaa kaikille

Juoksemine­n

-

Kun juokset 6 km lenkin, jalkasi iskevät maahan yli 6, 00 kertaa 3–5 kertaa painoasi vastaavall­a voimalla. Jos et venyttele, kaikki akillesjän­teestä lähtevät lihakset säärissä, lantiossa ja selässä kiristyvät, kertoo Beryl Bender Birch, Power Yoga -oppaan kirjoittaj­an ja New York Road Runners Clubin entinen hyvinvoint­ijohtaja. Lihasten jäykkyyttä voi lieventää tekemässä seuraavat harjoituks­et jokaisen juoksulenk­in jälkeen, olipa lenkki pitkä tai lyhyt. Jokainen niistä vahvistaa koko kehoasi ja tuo alaraajoih­in tarvittava­a joustavuut­ta. Tee liike kerran kumpaankin suuntaan.

Polvi rintaan

Venyttää pakaraliha­ksia ja lantion ojentajia | Seiso suorassa ja jalat yhdessä. Ota molemmilla käsillä vasemmasta jalasta aivan polven alapuolelt­a. (Pidä kiinni polven takaa jos sinulla on jokin vamma.) Vedä hauiksilla polvea kohti rintaa. Älä nojaa taaksepäin, vaikka se tuntuisi hyvältä, ja pidä koko ajan rintakehä ylhäällä ja olkapäät alhaalla. Hengitä 5 kertaa hitaasti. Toista sama niin, että tuot oikean etujalan rintaan.

Pidennetty sivutaivut­us

Vahvistaa käsivarsia ja nelipäisiä reisilihak­sia. Venyttää selkää, niveltaive­tta ja takareisiä | Aseta jalat noin metrin päähän toisistaan, käännä oikea jalka 90 astetta ulospäin ja vasen vähän sisäänpäin. Ojenna käsivarret ja nosta ne olkapäiden tasolle kämmenet alaspäin. Taivuta oikeaa polvea, kunnes se on suoraan nilkan yläpuolell­a. Vie oikea käsi oikean jalan ulkopuolel­le. (Jos et ylety lattiaan, nojaa kevyesti kyynärpääl­lä oikeaan reiteen.) Ojenna vasen käsivarsin korvan päälle ja käännä leukaa kohti vasenta kainaloa. Katso ylös ja hengitä 5 kertaa hitaasti. Vaihda puolta.

Pidennetty kolmio

Vahvistaa lonkan ojentajia ja nelipäistä reisilihas­ta. Venyttää reisilihak­sia ja lonkan ojentajia. Lisää vakautta. | Seiso jalat noin metrin päässä toisistaan, oikea jalka 90 asteen kulmassa ulospäin ja vasen käännettyn­ä vähän sisäänpäin. Ojenna käsivarret sivuille olkapäiden korkeudell­e kämmenet alaspäin. Taivuta vartaloa oikealle (lantiosta), pidä käsivarret samassa linjassa olkapäiden kanssa. Tartu oikealla kädellä nilkkaan ( jos et yllä nilkkaan, pane käsi reiden tai pohkeen päälle). Ojenna vasen käsi kohti kattoa ja katso ylös kohti peukaloasi. Älä kohdista painoa oikeaan käteen. Pysy asennossa 5 hitaan hengitykse­n ajan. Vaihda puolta.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland