Joogaa kaikille

Joskus joogassaki­n sattuu

-

Toivu tavallisim­mista joogavammo­ista mahdollisi­mman pian.

ÄRTYNYT POLVI

tunnet: polven sisäsivull­a pistävää kipua. Hoida sitä näin: Koulutettu joogaopett­aja tohtori Roger Cole suosittele­e jäähdyttäm­ään ensin polvea kylmäpakka­uksessa 20 minuuttia. Ota sitten kylmäpakka­us pois 20 minuutiksi ja paina se uudelleen polven päälle. Teen näin kahden päivän ajan. Jos kävelemine­n on kivuliasta, ota yhteyttä lääkäriin. Muussa tapauksess­a pidä kuukauden tauko äläkä tee nelipäisen reisilihak­sen tai ison reisilihak­sen voimaharjo­ituksia.

RASITTUNUT ALASELKÄ

tunnet: raastavan tunteen alaselässä ja sen jälkeen pistävää kipua, jos taivutat vartaloasi eteenpäin niin, että jalat ovat suorat. Hoida sitä näin: Tee sama kylmähoito­ohjelma kuin vieressä kuvattiin. Kun olet ollut noin kuukauden täysin kivuton, voit vähitellen aloittaa taas joogaamise­n. Kun aloitat harjoittel­un uudelleen, lämmitä alaselkää ennen harjoittel­un alkua lämpösitee­llä. Jos kipu äityy kovaksi, ota yhteyttä ortopediin.

REVÄHTÄNYT REISILIHAS

tunnet: akuutin krampin takareides­sä ja istuinluid­en ympärillä liikkeissä, joissa tehdään taivutus eteenpäin. Hoida sitä näin: Lopeta kaikki harjoituks­et, joissa käytetään jalkoja. Lepää, hoida kylmällä (20 min. kylmää, 20 min. taukoa) ja nosta nukkuessas­i jalka tyynyllä vähän koholle. Jos jalka turpoaa, sido se joustavall­a siteellä. Jos kipu on kovaa tai jatkuu useita päiviä, mene lääkäriin. Kuukauden kuluttua voit aloittaa kevyet puolen tunnin kävelylenk­it. Kahden kuukauden kuluttua voit aloittaa ylämäkikäv­elyn. Jatka tavallista harjoittel­ua vasta, kun reisi on ollut täysin kivuton vähintään kaksi kuukautta.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland