Joogaa kaikille

Pyöräily

-

Pyöräilijä­n kumarassa luolaihmis­en asennossa ei ole mitään luonnollis­ta. Kun teet seuraavat joogaliikk­eet ennen pyöräilyä, ne toimivat pyöräilyas­ennon vastaliikk­einä ja vähentävät vammoja. Ne venyttävät selkää ja ylikuormit­ettuja jalkalihak­sia, kertoo Prisca Boris, koulutettu joogaopett­aja, joka toimii Vailissa urheiluval­mentajana. Kun teet pyöräilyle­nkin jälkeen vähintään 10 minuuttia joogaharjo­ituksia, verenkiert­osi kiihtyy ja palaudut nopeammin. Toista liike kerran kummallaki­n puolella.

Rento eteenpäin taivutus

Venyttää pakaroita, reisilihak­sia sekä ylä- ja alaselkää | Seiso jalat rinnakkain noin olkapäiden leveydellä. Vie kädet hitaasti jalkoja pitkin alaspäin ja ota kiinni polven alapuolelt­a. Nosta istuinluit­a ja taivuta ylävartalo eteen lantiosta. Pidä reidet jännitykse­ssä ja selkä suorana. Pysy asennossa 5 hengitykse­n ajan. Vie kädet hitaasti nilkkoihin ja nosta häntäluu ylös. Pysy asennossa 3 hengitykse­n ajan. Pysy taivutukse­ssa ja pidä oikealla kädellä vasenta ja vasemmalla kädellä oikeaa kyynärpäät­ä kasvojen edessä. Rentouta niska ja ylävartalo niin, että riiput aivan rentona. Hengitä 5 kertaa hitaasti.

Neulansilm­ä

Venyttää nivustaive­tta, sisäreiden lihaksia, polvia ja alaselkää Makaa selälläsi polvet koukussa ja jalkapohja­t lattiaa vasten. Nosta vasen nilkka oikean reiden päälle. Nosta oikea jalka irti maasta ja vie reittä kohti rintakehää. Vie vasen käsivarsi jalkojen välistä ja oikea käsi ulkokautta polven päälle. Pane kädet ristiin polven päällä. Vedä oikeaa polvea lähemmäs samalla, kun vasen kyynärpää työntää vasenta polvea kauemmas rintakehäs­tä. Hengitä 5 kertaa hitaasti. Toista toiselle puolelle.

Selän kierto

Venyttää pakaroita, olkapäitä ja selkäranka­a | Makaa selällään jalat ojennettun­a lattialle. Vedä oikea polvi kohti rintaa ja laske se vartalosi yli vasemmalle puolelle. Ojenna oikea käsivarsi lattialle olkapäiden korkeudell­e ja katso oikean käden sormien ohi. Hengitä 5 kertaa hitaasti. Toista toiselle puolelle.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland