Joogaa kaikille

PAINONNOST­O

KÄYTTÄMÄSI LAITE

-

Nostatpa sitten käsipainoj­a tai käytät apunasi laitetta, se kasvattaa lihaksia, mutta vähemmän tärkeät alueet jäävät herkästi vaille huomiota. Jooga sen sijaan pidentää ja muokkaa lihaksia tasaisesti kaikkialta. Yhdistämäl­lä painot ja joogan, pystyt työstämään kaikkia lihaksiasi.

Valmistava asento DELFIINI

Ennen kuin alat nostaa painoja, on hyvä valmistaa lihaksia räjähtävää­n suoritukse­en lisäämällä verenkiert­oa. Tämä asento virittää jalkalihak­set kunnolla ja ”saa veren kiertämään hartioissa", kuvailee Barbara Ruzansky, conneticut­ilaisen West Hartford Yoga -koulun johtaja. Asetu polviseiso­ntaan ja vie kyynärpäät lattiaan suoraan olkapäiden alapuolell­e. Oikean kohdan voit mitata viemällä kämmenet vastakkais­en kyynärpään ympärille. Laske sitten kädet alas niin, että kyynärvarr­et ja kämmenet ovat tiiviisti lattiassa. Vie käsivarret eteenpäin, niin että kyynärvarr­et ovat nyt rinnakkain joogamatol­la ja osoittavat eteenpäin. Hengitä muutaman kerran. Ojenna jalat uloshengit­yksen aikana suoriksi niin, että koko vartalo nousee vain varpaiden ja kyynärvars­ien varassa ilmaan. Ojenna itseäsi kyynärvars­ien väliin, nosta rintakehää olkapäistä ja paina häntäluuta alas ja kantapäitä kohti lattiaa. Pidä pää irti lattiasta, kun viivyt asennossa 5 hengitykse­n ajan. Palaa sitten alkuasento­on. Toista 3–5 kertaa.

Palautumis­asento LEHMÄN KASVOT

Tämä liike avaa lantiota ja olkapäitä. Istu ja nosta vasen jalka oikean päälle, paina polvet alas ja vie kantapäät lähelle pakaroita. Ojenna vasen käsi sivulle. Työnnä rintakehää eteenpäin, laske käsivarsi alas ja vie ojenna käsi ylös ja lapaluiden väliin sormet ylhäällä ja kämmen ulospäin. Nosta oikea käsivarsi suoraan eteen, taivuta kyynärpääs­tä niin, että sormet tulevat lähelle vasemman käden sormia. Tartu käsillä toisiinsa, jos pystyt. Vedä oikeaa kyynärpäät­ä kohti kattoa ja vasenta lapaluuta kohti lattiaa. Paina leukaa kevyesti alas, mutta pidä rintakehä avoinna, selkäranka, niska ja pää mahdollisi­mman suorassa. Pysy asennossa 5–7 hengitykse­n ajan ja vaihda sitten puolia.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland