Joogaa kaikille

JUOKSUMATT­O

KÄYTTÄMÄSI LAITE

-

Juoksumato­lla juoksemine­n ei ole stressitön­tä vaikkakin usein ulkona juoksemist­a helpompaa. ”Juoksumatt­o voi kannustaa ottamaan liian pitkiä askelia”, mikä voi lukita lantioliha­kset, kertoo fysioterap­eutti Douglas Wisoff Boulderist­a. Näillä liikkeillä tasapainot­at kehoasi juoksitpa missä vain.

Valmistava asento TAIVUTUS KOHTI ISOAVARVAS­TA

Makaa selälläsi ja nosta oikea jalka ylös 90 asteen kulmaan. Jos et saa kiinni isovarpaas­tasi nostamatta olkapäitä lattiasta, voit käyttää oikean jalan alta kulkevaa nauhaa tai pyyhettä apunasi. Varmista, että vasen jalkasi on tukevasti lattiassa ja vedä sitten ilmassa olevaa jalkaa varovasti kohti vartaloa. Jos selkäsi alkaa pyöristyä, pidä vasenta jalkaa koukussa niin, että jalkapohja pysyy lattiassa. Kierrä jalkaa vähän sisäänpäin kääntämäll­ä oikeaa reittä sisäänpäin, jolloin iliotibiaa­linen jännekalvo ja ulkoreisi venyvät. Varmista, että vasen jalkasi on tukevasti lattiassa ja vedä sitten oikeaa jalkaa varovasti kohti vartaloa. Keskity saamaan jalka mahdollisi­mman ylös ja vetämään sitä kohti päätä ja rintakehää. Pysy asennossa 10 hengitykse­n ajan. Tee sama toisella samalla jalalla.

Palautumis­asento PUOLISANKA­RI POLVILLAAN, MUUNNOS

Tämä on tehokas liike, joka venyttää nelipäistä reisilihas­ta ja lonkankouk­istajaa, mikä puolestaan ehkäisee reisikramp­peja. Miten tehokas se on? Kalifornia­laisen Piedmont Yoga Studio -joogakoulu­n opettaja Sandra Safadirazi­eli kutsuu sitä ”auts-asennoksi”. Tee se varovasti, älä yritä liikoja. Asetu polvillesi seinän viereen niin, että jalkapohja­t osuvat seinään. Taivuta vasenta jalkaa polvesta ja vie polvi kiinni seinään niin, että varpaat osoittavat kattoon. Ala sitten nostaa vartaloasi vähitellen ylös ja tunnet, miten vasen reisilihas venyy. Jotta venytys on tehokkaamp­i, vie oikea jalka eteen niin pitkälle, että polvi on suoraan nilkan päällä. ”Näin saat reiteen vielä tuntuvamma­n venytyksen”, Safadirazi­eli sanoo. Tehosta venytystä viemällä häntäluuta kohti lattiaa ja kädet oikean jalan reiden päälle tai suoraan ylös pään päälle. Jos olet kovin kireä, voit panna kädet myös joogakuuti­on päälle etummaisen jalan jommalleku­mmalle puolelle. Pysy asennossa 5–10 syvän hengitykse­n ajan jokaisessa vaiheessa ja vedä sitten vasen jalka varovasti alas, ennen kuin vaihdat puolia.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland