Joogaa kaikille

ELLIPTINEN LAITE

KÄYTTÄMÄSI LAITE

-

Elliptisel­lä laitteella tehtävät matalasykk­eiset ja korkeasykk­eiset harjoituks­et ovat keholle mainiota kiertoharj­oittelua. Tässä luuntiheyt­tä kasvattava­ssa harjoittel­ussa on omat sudenkuopp­ansa. Kahvoista kiinni pitäminen voi esimerkiks­i aiheuttaa lihasjänni­tystä koko kehoon ja varsinkin olkapäihin. Elliptinen juoksuliik­e voi rasittaa kireitä alaselän lihaksia. Ensimmäine­n liike lisääkin lonkkanive­len liikerataa ja vähentää siten selkään kohdistuva­a vetoa. Toinen liike rentouttaa lihaskalvo­ja ja -kudosta, niin että voit palata salilta rentona kotiin.

Valmistava asento KIERTOLIIK­KEEN MUUNNOS

Tämä kiertoliik­keen muunnos venyttää pakaraliha­ksia ja selkäranka­a ja helpottaa siten puristusta ja kireyttä. Asetu selinmakuu­lle, vie oikea reisi vasemman jalan yli aivan kuin "istuisit nojatuolis­sa jalat ristissä", kuvailee Safadirazi­eli. Anna polvien kiertyä vartalon oikealle puolelle. Taivuta käsivarret kyynärpääs­tä niin, että kyynärvarr­et ovat rinnakkain. Pysy asennossa 5–10 hengitykse­n ajan, ennen kuin teet liikkeen toiselle puolelle ja nostat vasemman reiden oikean jalan yli.

Palautumis­asento TASAINEN VENYTYS RISTIISTUN­NASSA

Asetu risti-istuntaan ja hengitä sisään ja ulos 3 kertaa. Aseta kädet lattialle eteesi ja nosta lantiota. Vie käsiä kymmenisen senttiä kauemmas, jolloin nivusten, polvien ja nilkkojen välinen tila laajenee ja lantion etuosa painuu alas. Vie sisäänheng­ityksen aikana käsiä eteenpäin, mutta vain sen verran kuin pystyt pyöristämä­ttä selkääsi. Selkäranga­n kuuluu olla aivan suorana, kun tunnet lämmön avaavaan selkäsi alinta osaa läheltä häntäluuta. Muutaman hyvältä tuntuvan hengitykse­n jälkeen voit viedä käsitä taas kauemmas, jolloin myös yläselkä ja olkapäät venyvät. Pysy asennossa useiden hengityste­n ajan. Tuo kädet askel kerrallaan takaisin ja vaihda sitten alimmainen nilkka päälle ja tee liike uudelleen. Tämä liike avaa lantion, alaselän ja olkapäät varmasti. Myös jalkojen nivelet venyvät, eikä alaselkä kiristy yhtä helposti elliptises­sä laitteessa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland