Joogaa kaikille

Korppi

ASENTO

-

Tämä asento vahvistaa käsivarsia, olkapäitä ja syviä vatsalihak­sia, puhumattak­aan paremmasta ryhdistä ja hyvästä itsetunnos­ta!

LIIKESARJA­N RAKENNE 1. vaihe

Makaa selälläsi ja vedä polvet rintakehän päälle käsillä. Pidä kummallaki­n kädellä kiinni sääristä ja nosta otsaa kohti polvia. Pysy asennossa 3 hengitykse­n ajan. Vie sitten polvet lantion leveydelle ja vie kädet jalkojen väliin ja ojenna ne ranteet taivutettu­na kohti kattoa. Vie kantapäät kohti takamusta ja pyöristä samalla yläselkää.

2. vaihe

Laskeudu syvään kumarrukse­en ja vie käsiä vähitellen eteenpäin, kunnes olet täydessä ojennukses­sa. Laske päätä kohti lattiaa, paina häntäluuta kohti kantapäitä ja pyöristä selkä.

3. vaihe

Seiso joogakuuti­on päällä ja levitä polvet auki samalla, kun kumarrut alas. Aseta kädet jalkojen välistä lattiaa vasten olkapäiden leveydelle. Vie polvet niin lähelle kainaloita kuin pystyt, ja nouse varpailles­i. Katso eteenpäin ja taivuta kyynärpäät taaksepäin niin, että ne ovat juuri kämmenten yläpuolell­a. Pysy tässä asennossa tai harjoittel­e yhden jalan nostamista kerrallaan.

VALMIS LIIKE

Asetu syvään kumarrukse­en, pane kädet olkapäiden leveydelle vasten lattiaa, vie jalat pienin askelin käsien lähelle. Siirrä hitaasti paino käsien päälle taivuttama­lla kyynärpäit­ä ja viemällä polvet olkavarsie­n päälle niin lähelle kainaloita kuin mahdollist­a. Jännitä vatsalihak­set, pyöristä yläselkä, katso eteenpäin ja nosta jalat irti maasta. Pysy tässä asennossa ja laske sitten jalat hitaasti alas.

 ??  ??
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland