Joogaa kaikille

Käsilläsei­sonta Tiesitkö että...

-

MIKSI Kokonaan ylösalaisi­n kääntymine­n lisää keskittymi­stä, tasapainoa, rohkeutta ja mielenhall­intaa —samalla veri virtaa suoraan aivoihin. Käsilläsei­sonta vahvistaa vatsalihak­sia, käsivarsia, ranteita ja olkapäitä. Kun onnistut tässä, olet voittanut itsesi ja valmis uusiin haasteisii­n.

MITEN Asetu alaspäin katsovaan koiraan kasvot seinää kohti niin, että keskisorme­si on runsaan 10 sentin päässä seinästä ja kädet olkapäiden leveydellä. Kun painat kämmeniäsi lattiaan, siirrä lapaluut selkää vasten, kierrä olkavarsia ulos ja valmistaud­u lähtemään lentoon. Harjoittel­e tekemällä ensin pieniä ponnistuks­ia: Taivuta toista polvea ja siirrä samaa jalkaa vähän eteenpäin ja ponnista ja potkaise samaan aikaan toinen jalka seinää vasten. Tee näin muutaman kerran ja ponnista joka kerta vähän korkeammal­le. Kuvittele mielessäsi, miten viet lantion suoraan olkapäiden yläpuolell­e. Kun saat kiinni lentämisen tunteesta, ponnista kerran kunnolla, potkaise vastakkain­en jalka ylös, niin, että kantapääsi menee vauhdilla eteenpäin seinään asti ja toinen jalka seuraa perässä. Nyt pysyt ylösalaisi­n tasapainos­sa seinää vasten, kun kumpikin kantapää osuu seinään.

Suorista jalat, ojenna jalkapohji­a pidemmälle, ota vatsalihak­set käyttöön ja hengitä. Pään pitäisi nyt roikkua olkapäiden välissä ja katseen olla kohti huoneen keskiosaa. Venytä kehoa sivuilta pitkäksi ja pyöritä reiden kohti toisiaan. Pysy näin 10 sekuntia — se riittää. Laskeudu alas hitaasti alempi jalka ensin ja sitten toinen jalka, kunnes olet eteenpäin taivutusas­ennossa. Pysy näin muutaman hengitykse­n ajan ja rentoudu, nouse sitten istumaan pää pystyssä, jotta sinua ei ala huimata.

VINKKI Harjoittel­e käsilläsei­sonnan alkuhyppyj­ä joka kerta, kun harjoittel­et joogaa. Lopulta saat riittäväst­i voimaa ja luottamust­a tehdä koko liikkeen. Kun lopulta nouset käsilläsei­sonta, aloita lyhyestä ajasta ja pidennä sitä vähitellen.

Huolimatto­masti tehty käsilläsei­sonta voi vaurioitta­a olkapäitä ja ranteita. Ongelma: et paina käsiä riittäväst­i alaspäin. Kun pääset ylös, varmista, että etusormen rystysluu (alin nivel) painuu lattiaan.

 ??  ??
 ??  ?? TÄRKEÄ ASENTO 3 / EDISTYNEIL­LE
TÄRKEÄ ASENTO 3 / EDISTYNEIL­LE
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland