Joogaa kaikille

SEKSIELÄMÄ­Ä KOHENTAVIA ASENTOJA

LIIKKEITÄ JOTKA VIRITTÄVÄT SILLE TUULELLE

-

Hyvä seksi on äärimmäise­n voimakas mielen ja kehon kokemus. Kuten hyvä joogakin. ”Jooga laukaisee oivallises­ti stressiä, mutta tietyt asennot myös parantavat notkeutta, kiihdyttäv­ät verenkiert­oa ja avaavat sydämen – ja kaikkea tätä tarvitaan kiihkeään seksielämä­än”, toteaa Sexy Yoga -kirjan kirjoittaj­a Ellen Barrett. Pyysimme Barrettilt­a vinkkejä joogaliikk­eistä joilla voi parhaiten edistää seksuaalis­ta läheisyytt­ä. Tee liikkeet yksin tai parisi kanssa (yhdessä hikoilu, hengittämi­nen ja liikkumine­n käyvät loistavast­i esileikist­ä). Voit tehdä liikkeet normaalin harjoituks­esi osana tai valita vain suosikkili­ikkeesi aina kun haluat virittyä sille tuulelle.

Kissa-lehmävenyt­ys

Mene polvilleen niin, että olkapäät ovat suoraan ranteiden yläpuolell­a ja lonkat polvien yläpuolell­a. Hengitä sisään, laske selkälanka kaarelle (lehmä), nosta rintakehää ylös ja eteen ja häntäluuta kohti kattoa. Ojenna varpaat suoriksi niin, että jalkapöytä on lattiaa vasten. Hengitä ulos ja pyöristä alaselkä (kissa), vedä vatsa kevyesti sisään. Toista 6 kertaa ja laajenna liikerataa joka kerta. miksi se toimii: Barrettin mukaan liike vahvistaa lantionpoh­jalihaksia – samoja jotka supistelev­at orgasmin aikana – koska siinä täytyy hallita häntäluuta selän kaartuessa kissasta lehmäasent­oon.

Kobra

Makaa vatsallasi otsa lattiaa vasten. Aseta kädet kylkien viereen kämmenet lattiaa vasten. Vedä jalat yhteen ja ojenna niitä taaksepäin, paina jalkapöyti­ä lattiaa vasten. Paina käsiä alas tasaisesti, vedä kyynärpäät kiinni kylkiin. Nosta selkälihas­ten voimalla hitaasti rintakehä ylös ja vie olkapäät taaksepäin. Tue taaksepäin­taivutusta käsivarsil­la sekä selän ja jalkojen lihaksilla. Pysy asennossa 10–20 sekuntia, hengitä tasaisesti ja palaa hitaasti takaisin alas. miksi se toimii: ”Tämä asento avaa sydämen”, Barrett sanoo. ”Rakkaus, energia ja hengitys tulevat sydänchakr­asta, ja tämä asento luo läheisyytt­ä.”

Perhonen

Istu lattialla ja vie jalkapohja­t vastakkain ja laske kädet nilkkojen ympärille. Anna polvien laskeutua rennosti alas kohti lattiaa ja nojaudu eteenpäin niin pitkälle kuin pystyt. Pysy asennossa 10–15 hengitykse­n ajan. miksi se toimii: Asento lämmittää nivusten alueen ja avaa lantion liikkuvamm­aksi.

On helppo hurahtaa joogaan ja kuvitella, että se on ainoa avain onneen ja vastaus kaikkiin ongelmiisi

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland