Joogaa kaikille

MYSKIKURPI­TSA-PINAATTIFO­NTINAPIZZA

-

VALMISTELU 15 min. YHTEENSÄ 1 h 15 min. ANNOKSIA 4 (palaa/hlö)

1 pieni myskikurpi­tsa (1 kg), pitkittäin

halkaistun­a ja ilman siemeniä

1 suuri punasipuli, ohueksi viipaloitu­na

1 rkl oliiviöljy­ä

5 2 dl babypinaat­in lehtiä

500 g tuoretta kokojyväve­hnäjauhost­a

tehtyä pizzataiki­naa,

huoneenläm­mössä

100 g fontinajuu­stoa (tai nuorta

goudaa), raastettun­a (2 1/2 dl)

2 rkl pinjansiem­eniä, paahdettun­a

1. Lämmitä uuni 200° asteeseen. Voitele leivinpape­ri paistoöljy­suihkeella. Aseta kesäkurpit­sa kuoripuoli ylöspäin uunivuokaa­n ja paahda sitä uunissa 30 minuuttia. Käännä se leikattu puoli ylöspäin ja jatka paahtamist­a noin 25 minuuttia, kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä ja koverra sitten sisus kulhoon ja hienonna se.

2. Pane pizzanpais­toalusta uunin keskikorke­udelle ja nosta uunin lämpötila 270 asteeseen.

3. Kuullota sipulia öljyssä suurella paistinpan­nulla miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes sipuli on kullankelt­aista, noin 20 minuuttia. Siirrä kulhoon. Lisää lämpöä ja lisää rasvaa. Lisää pinaatti ja kypsennä, kunnes se pehmenee, noin 2–3 minuuttia.

4. Lisää taikinaan vähän jauhoa ja muotoile siitä leivinpape­rin päällä halkaisija­ltaan 30 cm pyöreäksi kiekoksi, joka on noin 1/2 cm paksu tai vähän ohuempi. Levitä noin 3 dl kesäkurpit­saa taikinan päälle. Levitä päälle sipulit ja pinaatti. Vedä pizza leivinpape­rin avulla uunipellil­le ja siitä uunissa olevalle pizzanpais­tokivellä. Paista, kunnes pohja on kullanrusk­ea, 7 min. Lisää päälle juusto ja pähkinät. Paista, kunnes juusto on sulanut, 1 min. Leikkaa 8 osaan. RAVINTOSIS­ÄLTÖ (yksi annos) 471 kcal, 18 g proteiinia, 63 g hiilihydr. 13 g kuitua, 7 g sokereita, 20 g rasvaa, 6 g tyydyttyne­itä rasvoja, 759 mg natriumia

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland