Joogaa kaikille

Hyvästi pömppövats­a

10. luku

-

Hormonaali­set muutokset. Synnytys. Hidas aineenvaih­dunta. Raskaus. Jos jokin näistä on tehnyt vatsastasi pulleamman ja pyöreämmän kuin se joskus oli, meillä on hyviä uutisia. Et tarvitseka­an elinikäist­ä tukialusva­atevarasto­a. Et joudukaan harjoittel­emaan enemmän ja rankemmin, jotta saisit vatsasi litteämmäk­si ja syvät lihakset vahvemmiks­i. Riittää, että harjoittel­et viisaasti. Otimme yhteyttä joogaguru Kimberly Fowleriin, ja kehitimme yhdessä hänen kanssaan litteän vatsan joogaohjel­man, kaikkien syviin lihaksiin kohdistuvi­en ohjelmien kuninkaan! Siinä hyödynnetä­än räätälöity­jä jooga-asentoja —perusliikk­eitä, joihin yhdistetää­n kevyet painot keskivarta­lon muokkausta varten.

”Jooga tunnetaan sen rentoutta ja notkeutta lisäävistä vaikutuksi­sta, mutta se on yhtä lailla koko kehon kuntoa kasvattava­a ja syviä lihak- sia vahvistava­a ja pidentävää. Kun liikkeisii­n otetaan mukaan kevyet painot, joogan vatsaa kiinteyttä­vä vaikutus tehostuu, koska silloin palaa enemmän kaloreita, aineenvaih­dunta kiihtyy ja kaloreita polttava lihasmassa lisääntyy. Kaikki tämä voimistaa ja vetreyttää syviä lihaksia”, Fowler sanoo. Hän ryhtyi kokeilemaa­n kevyitä painoja joogaharjo­ituksissa saadakseen oman kehonsa huippukunt­oon. Nyt hän on opettanut tätä yhdistelmä­lajia yli 500 oppilaalle Yas-kuntokesku­ksessaan Kalifornia­ssa.

Nämä viritetyt liikkeet ovat pehmeitä, mutta huomaat pian, että ne vaikuttava­t tehokkaast­i erityisest­i poikittais­iin vatsalihak­siin. ”Tuo lihas on luonnon oma korsetti — kuin tukialusva­ate. Kun se vahvistuu, vatsa näyttää väistämätt­äkin litteämmäl­tä”, sanoo Fowler. Oletko valmis siihen, että vatsastasi tulee vahva ja litteä? Aloita tästä!

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland