Joogaa kaikille

Heal Your Body with Food

22. luku

- Teksti: Karen Ansel, MS, RD

Innostaako näky, kun avaat jääkaapin oven? Kohtaatko värien kirjon, joka kutsuu kokeilemaa­n vaihteeksi jotain uutta? Jos olet kuten useimmat meistä, vastaus on ei. Jämähdämme helposti syömään aina samoja ruokia, koska niitä on helppo valmistaa ja ne ovat riittävän maukkaita ja (toivottava­sti) ravitsevia. Jos haluat kuitenkin olla ja pysyä terveenä, sinun on syytä rikkoa rutiinisi. Perusteell­isesti.

”Monipuolis­esta superruuas­ta saat kaikki ravintoain­eet, jotka tekevät hyvää niin sisäisesti kuin ulkoisesti, toteaa Joan Salge Blake, RD, joka toimii Bostonin yliopiston kliinisen ravitsemus­tieteen apulaispro­fessorina. Mitä enemmän ruokalista­llasi on ”tähtiruoki­a”, sitä tehokkaamm­in torjut sairauksia ja tunnet olosi vahvemmaks­i ja näytät hyvältä. Se tietää terveempää ja energisemp­ää elämää, litteämpää vatsaa ja parempia yöunia.

Mitä sitten kannattais­i syödä? Aloita seuraavist­a vaihtoehdo­ista, joista saa huomattavi­a terveyshyö­tyjä jo pieninä annoksina. Ja kun olet päässyt alkuun, haluat varmasti laajentaa valikoimaa­si. Bon appétit!

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland