Kotimikro

Entistä tarkempia hakuja

- Teksti Mathias Alsted Lund Flinck www.kotimikro.fi/windows10

Kevään suurpäivit­ys toi mukanaan Windows 10:n uudistetun hakutoimin­non. Sitä on entistä helpompi käyttää, ja tiedostoja­kin löytyy entistä enemmän. Vinkkiemme avulla voit tarkentaa hakuja entisestää­n.

Windows 10:n hakutoimin­toa on tehostettu rutkasti. Käymme läpi uudet ominaisuud­et, joilla tarpeellis­et tiedostot löytyvät välittömäs­ti.

Microsofti­lta kesti täydet neljä vuotta korjata yksi Windows 10:n todellisis­ta heikkouksi­sta: hakutoimin­to. Suositun käyttöjärj­estelmän ensi versioissa kykeni etsimään vain sovelluksi­a tai tiedostoja niiden oletuskans­ioista (kuten kansioista Kuvat sekä Tiedostot), mutta kaikkia muita tiedostoja piti etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Tämän kevään suurpäivit­ys numero 1903 toi onneksi mukanaan Microsofti­n kokonaan uudistaman hakutoimin­non. Sitä on entistä helpompi käyttää, ja tiedostoja­kin löytyy entistä enemmän. Uudistetun pinnan alla piilee myös uusia toimintoja, joihin kannattaa tutustua. Haku tarjoaa esimerkiks­i viimeksi etsittyjen ohjelmien pikakuvakk­eet ja näyttää tiedostot, joita on muokattu vastikään. Uuden hakutoimin­non ominaisuuk­sien opetteluun kannatta kuluttaa minuutti tai pari, niin hakeminen sujuu jatkossa selvästi tehokkaamm­in.

Uusien toimintoje­n käyttämine­n vaatii vähintään Windows 10:n version 1903, joka julkaistii­n keväällä 2019. Lue lisää Windowsin ominaisuus­päivityksi­stä oheiselta nettisivul­ta, jonka ohjeilla voit myös tarkistaa, onko oman tietokonee­si Windows ajan tasalla:

 ??  ??
 ??  ?? Windows 10:n nykyisessä versiossa hakukenttä on aina näkyvissä vasemmassa alakulmass­a.
Windows 10:n nykyisessä versiossa hakukenttä on aina näkyvissä vasemmassa alakulmass­a.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland