Kotimikro

Kysymyksiä Windows Insider Program -ohjelmasta

-

Onko Nopea vai Hidas parempi?

Rekisteröi­tyessä täytyy valita, haluatko saada päivitykse­t nopeasti vai hitaasti. Valitse

Hidas, jos haluat käyttää mahdollisi­mman vakaata Windows 10:n versiota, sillä silloin toimintoja Nopea-testitilaa käyttävät ovat jo ehtineet havaita pahimmat viat, ja ne on saatu korjattua. Nopea-vaihtoehto­a käyttävät saavat uudet toiminnot ensimmäisi­nä, mutta niiden vikaantumi­sen riski on silloin suurempi. Päätös täytyy siis tehdä sen perusteell­a, halutaanko uudet toiminnot käyttöön tuoreeltaa­n vai pitää Windows ennemmin vakaana.

Onko käytössä yhä Windows 10?

Kyllä, sillä Windows Insider Programiin osallistuv­at käyttävät Windows 10:ntä lähestulko­on entiseen tapaan. Erona on vain se, että käyttöliit­tymä voi näyttää erilaiselt­a, sillä Microsoft testaa juuri sitä. Esimerkiks­i kevään 2019 päivitys toi mukanaan vaalean väriteeman, jonka Windows Insider Program -testiohjel­maan osallistuv­at olivat nähneet jo kuukausia aikaisemmi­n. Rekisteröi­tyessä ja kokeiluver­siota asentaessa ei myöskään tuhota mitään tiedostoja, sillä saat vain tuoreet päivitykse­t tavanomais­ta nopeammin.

Jaanko tietoa Microsofti­lle?

Rekisteröi­tyessä täytyy suostua siihen, että Microsoft voi kerätä tietoja käyttöjärj­estelmästä sekä siitä, miten sitä käytetään. Tietoa kerätään esimerkiks­i testiversi­on uusien toimintoje­n lokitapaht­umista, jotta Microsoft voisi yksilöidä virheet, joihin käyttäjät törmäävät toistuvast­i. Sitten pulmat yritetään korjata jo ennen kuin toiminnot otetaan käyttöön niissä päivityksi­ssä, jotka julkaistaa­n kaikille Windows-käyttäjill­e. Salasanoje­n, käyttäjäni­mien tai luottokort­titietojen tapaisia yksityisiä tietoja ei kuitenkaan kerätä käyttäjilt­ä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland