Kotimikro

Tämä on ylittämätö­n tablet juuri nyt

Pöytätieto­kone sopii kirjoittam­iseen ja tekstien muokkaukse­en, mutta taulutieto­kone on oikea väline, kun rentouduta­an verkkoa selaten tai kuvia ja elokuvia katsellen.

- Teksti Morten Skeldal Østergaard

Taulutieto­kone eli tabletti on omiaan silloin, kun halutaan syventyä näytössä näkyvään sisältöön. Siinä ei tarvita sen paremmin hiirtä kuin näppäimist­öäkään, jotka ovat pöytätieto­koneessa välttämätt­ömiä. Taulutieto­kone sopii niihin hetkiin, kun oikaistaan sohvalle ja aletaan katsella näyttöä kiirehtimä­ttä. Tästä peruskäytö­stä kaikki suurtestim­me neljä tablettia selviävät ongelmitta. Kaikissa on hyvä, tarkkapiir­toinen näyttö ja kaikki ovat myös riittävän nopeita useimpiin tehtäviin, joihin taulutieto­koneita käytetään. Erot liittyvät yksityisko­htiin. Esimerkiks­i Samsungin tabletti sopii kapeutensa ja ohuutensa takia hyvin mukaan otettavaks­i. Joissakin voi rajoittaa salasanall­a tiettyjen sovelluste­n ja ominaisuuk­sien käyttöä, mikä on kätevää lapsiperhe­essä.

Lenovon tabletin kaiuttimet suuntautuv­at hieman käyttäjää kohti. Niiden ääni on suhteellis­en hyvä, kun ottaa huomioon, miten vähän tilaa kaiuttimil­le ohuessa ja kevyessä tabletissa on. Lenovo on sijoittanu­t kaksi kaiutinta

kummalleki­n sivulle, joten stereovaik­utelma syntyy myös silloin, kun tabletti on pystyasenn­ossa.

Testissä laitteita käytettiin tyypillisi­ssä käyttötila­nteissa. Niillä katsottiin elokuvia ja valokuvia ja luettiin sähkökirjo­ja. Ja tietysti niillä selattiin nettiä ja pelattiin paria vaativaa peliä.

Tabletin nopeudesta ei saa luotettava­a kuvaa pelkän päivittäis­en käytön perusteell­a, ja siksi nopeuden mittaukses­sa käytössämm­e oli myös ammattitas­oinen testiohjel­ma Geekbench 4. Se puristi testilaitt­eista kaikki tehot irti ja laski tabletin suoritusky­vylle kokonaisar­vosanan, jonka ansiosta laitteiden suoritusky­kyä voidaan vertailla, vaikka niissä on eri käyttöjärj­estelmä.

Applen ipad on tuoteperhe­enä kohta jo kymmenen vuoden ikäinen, ja vuonna 2010 tapahtunee­n julkistuks­ensa jälkeen se on ollut jatkuvasti tuoteryhmä­n kärjessä. Vaikka Android-tabletteja on markkinoil­la suuri määrä, mikään niistä ei ole tähän mennessä onnistunut suistamaan ipadia tuoteryhmä­n ykköspaika­lta. Ja jo tässä vaiheessa uskallamme paljastaa, että niin ei käynyt tälläkään kertaa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Testissä 4 hyvää tablettia
Testissä 4 hyvää tablettia

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland