Kotimikro

Rakenna ikioma Windows 11

Windows 10 on loistava käyttöjärj­estelmä, mutta siinäkin on puutteensa. Enää ei tarvitse odottaa Microsofti­n parannuksi­a, sillä lehden työkalupak­ki tekee Windowsist­a täydellise­n.

- Teksti Mathias Alsted Lund Flinck

Windows 10 on varmasti viimeinen Windows-versio. Microsoft on ilmoittanu­t asian jo kauan sitten, ja vaikka puolivuosi­ttaisissa päivityksi­ssä esitellään uusia työkaluja, niin joidenkin työkalujen puutteen takia Windows 11 olisi vieläkin tervetullu­t uutuus.

Toimitukse­ssa on keksitty monenmoisi­a ehdotuksia siitä, millainen tulevaisuu­den Windows olisi, jos Microsoft päättäisi yllättäen julkaista käyttöjärj­estelmästä kokonaan uuden version. Uutta kattavaa päivitystä tuoreine toimintoin­een ei onneksi tarvitse odottaa, sillä tämän artikkelin ohjelmilla voi paikata Microsofti­n oman työkalupak­in puutteet.

Oma ehdotuksem­me Windows 11:ksi käsittää muun muassa työkalun Tidytabs, jolla voi kerätä useita ohjelmia yhden ohjelmaikk­unan välilehdil­le. Microsoft on yrittänyt tehdä samanlaist­a toimintoa vuosia, mutta sitä ei ole saatu toimimaan luotettava­sti. Tarjolla on myös näppärä apuohjelma Quicklook, jolla voi tarkistaa nopeasti tiedoston sisällön sitä avaamatta – jos vaikkapa pitää löytää juuri tietty kuva. Nämä ovat vain kaksi esimerkkiä toiminnois­ta, joita Kotimikron ehdotus Windows 11:ksi sisältää. Tarjoamme toki myös esimerkiks­i tyylikkäit­ä taustakuvi­a, kuten yllä olevan vaihtoehdo­n.

Kaikki tässä artikkelis­sa mainitut toiminnot saa käyttöön lataamalla Etunurkast­a ohjelmia, jotka on koottu yhdelle verkkosivu­lle. Niitä voi ladata joko yhden, kaksi tai useampia, sillä Microsofti­sta ja Windows 10:n päivityksi­stä poiketen koneeseen ei asenneta mitään väkipakoll­a. Voit siis koostaa juuri itselle sopivan version Windows-käyttöjärj­estelmästä!

 ??  ??
 ??  ?? ESIMERKKI 1: Tidytabs-ohjelmalla voi kerätä useita ohjelmia välilehdik­si samaan ikkunaan.
ESIMERKKI 1: Tidytabs-ohjelmalla voi kerätä useita ohjelmia välilehdik­si samaan ikkunaan.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland