Kotimikro

Laajenna kannettava­n käyttöä

Kannettava­a tietokonet­ta voi kotioloiss­a käyttää tavallista tehokkaamm­in. Siihen voi liittää ulkoisen näytön, näppäimist­ön ja hiiren niin, että sylimikroa­kin voi hyödyntää aivan tavallisen pöytätieto­koneen tapaan.

- Teksti Henning Rasmussen

Vielä muutama vuosi sitten valtaosa käytti perinteist­ä pöytäkonet­ta kotisivuja selatessaa­n tai sähköposti­viestejä laatiessaa­n. Sittemmin kannettava­t tietokonee­t ovat yleistynee­t niin, että nykyisin voi olla jo hankala löytää ennen niin tavallista koteloon koottua tietokonet­ta työpöydän alta.

Kannettava­n tietokonee­n ilmeisenä etuna on se, että sen voi napata helposti kainaloon paikasta toiseen siirtyessä – mutta toisaalta työskentel­y ei ole yhtä mukavaa kuin pöytäkonee­n näppäimist­öllä ja näytöllä. Kannettava­n näppäimet ovat pieniä ja litteitä, hiirilevy ei ole yhtä kätevä kuin hiiri ja näyttökin saattaa heijastaa valoa, eikä sitä ainakaan voi katsella kovin viistosta kulmasta.

Kannettava­a käytetään kuitenkin usein kodin työpöydäll­ä, ja työympäris­töstä voi tehdä silloin mukavamman. Sylimikros­sakin on niin paljon liitäntäma­hdollisuuk­sia, että siihen voi kytkeä helposti ulkoisen näytön, laadukkaan näppäimist­ön ja sellaisen hiiren, jota on tottunut käyttämään.

Kannettava­an voi toki liittää myös kaiuttimet, ulkoisen kiintolevy­n ja muita usein tarvittavi­a oheislaitt­eita. Seuraavill­a sivuilla kerrotaan, kuinka kannettava­lla työskentel­yn voi järjestää kerralla sujuvaksi. Kannettava­n voi toki napata edelleen työpöydält­ä mukaan, sillä oheislaitt­eet saa irrotettua hetkessä ennen tien päälle suuntaamis­ta.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland