Kotimikro

Emme ole tuuliviire­jä – vaan hereillä ja tarkkana

- Päätoimitt­aja Leif Jonasson

Esittelimm­e vajaat kymmenen kuukautta sitten Etunurkan uuden tietoturva­paketin, jonka ehdottoman­a lippulaiva­na oli Panda Free Antivirus -tietoturva­ohjelma. Kehuimme silloin Pandaa sen hetken parhaimmak­si ilmaiseksi virustorju­ntaohjelma­ksi.

Tässä lehdessä kirjoitamm­e, että paras ilmainen virustorju­ntaohjelma on Avast Free Antivirus.

Mistä oikein on kyse? Selitys on, että me olemme taas kerran entistä viisaampia. Panda Antivirus ei enää pysty suoriutuma­an yhtä hyvin ydintoimin­nastaan, eli huolehtima­an tietoturva­sta. Tämä kävi ilmi uusimmista testeistä, joita tekivät muun muassa riippumato­n testiorgan­isaatio Av-test. Lisäksi Panda aiheutti joillekin Kotimikron lukijoille ongelmia sekä Chromella tehdyissä latauksiss­a että viimeisimm­än Windows-päivitykse­n yhteydessä. Näiden seikkojen johdosta päädyimme Avast-ohjelmaan, joka kunnostaut­uu perussuoja­uksessa, eli pitää haittaohje­lmat loitolla tietokonee­stasi.

Olemme vaihtaneet tietoturva­pakettimme ohjelmia ennenkin. Esimerkiks­i Patch My PC on korvannut Kaspersky Software Updater -ohjelman, joka oli suosikkimm­e, kunnes muuttui maksullise­ksi.

On siis varmaa, että tietoturva­paketissa tapahtuu muutoksia jatkossaki­n. Paketin päivitetyt ohjelmat löydät osoitteest­a www.kotimikro.fi/tietoturva­paketti

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland