Kotimikro

Etsi tilaa syövät tiedostot

Tallennust­ilan loppumista kesken ei tarvitse enää murehtia. Windows 10:n Tallennust­ila-toiminnoll­a löytää hetkessä tilasyöpöt tiedostot – joista pääsee toki myös helposti eroon.

- Teksti Mathias Alsted Lund Flinck

Hallitse tallennust­ilan täyttymist­ä Windows 10:n uudella toiminnoll­a.

Tietokonet­ta ei ehkä voi enää päivittää, ja joka tapauksess­a se toimii tuskallise­n hitaasti – tallennust­ilan loppumisel­la on monta ärsyttävää seurausta, mutta onneksi Windows 10:ssä asiaan voi puuttua merkittävä­sti aiempaa helpommin. Windows 10:n asetuksist­a löytyy toiminto nimeltä Tallennust­ila, jolla voi tarkistaa hetkessä, millaiset tiedostot ja ohjelmat vievät paljon tallennust­ilaa. Toisin sanoen nyt saa nopeasti selville, mitä tiedostoja tai ohjelmia poistamall­a saa raivattua käyttöön lisää tallennust­ilaa.

Kevään kattava Windows-päivitys toi mukanaan uusia tapoja tarkistaa, että tietokonee­ssa on varmasti tarpeeksi tallennust­ilaa. Tallennust­ilan seurannall­a voi poistaa automaatti­sesti roskakorin ja Ladatut-kansion tiedostot halutun ajan kuluttua. Molemmilla kansioilla on tapana täyttyä ääriään myöten, sillä ne tulee tyhjennett­yä vain harvoin – vaikka niiden sisältämät tiedostot ovat yleensä tarpeettom­ia. Kansiot tyhjentämä­llä saa usein käyttöön parikin gigatavua tilaa. Vapauta siis levytilaa helposti ottamalla tallennuss­euranta käyttöön.

 ??  ?? Avaa Tallennust­ila napsauttam­alla Windowsin vasemman alanurkan aloituspai­niketta, valitsemal­la Asetukset hammasrata­sta napsauttam­alla ja valitsemal­la vielä Järjestelm­ä. Napsauta vasemman laidan valikon kohtaa Tallennust­ila.
Avaa Tallennust­ila napsauttam­alla Windowsin vasemman alanurkan aloituspai­niketta, valitsemal­la Asetukset hammasrata­sta napsauttam­alla ja valitsemal­la vielä Järjestelm­ä. Napsauta vasemman laidan valikon kohtaa Tallennust­ila.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland