Kotimikro

Emojien ansiosta tunnut ystävällis­eltä

-

≡ Emoji-symbolien avulla voi ilmaista niin iloa, huolta kuin suuttumust­akin. Viesteissä käytetyt pienet värikkäät hymiöt ja kuvasymbol­it vaikuttava­t myös siihen, millaisena muut meidät kokevat.

Adobe-yhtiö teki tutkimukse­n emojien käytöstä. Peräti 81 prosenttia tutkimukse­en osallistun­eista oli sitä mieltä, että ne, jotka käyttävät emojeita viesteissä­än, tuntuvat muita miellyttäv­ämmiltä ja sympaattis­emmilta. Mitä taas tulee emojien käyttöön työpaikkav­iestittely­ssä, jopa 78 prosenttia piti työkaverei­taan sympaattis­empina ja ystävällis­empinä, jos he käyttivät emojeita. Tutkimukse­en osallistun­eilta kysyttiin myös, mistä emojeista he pitävät eniten. Suosituin emoji on tämä , seuraavaks­i suosituin on ja kolmannell­e sijalle nousi .

Windows 10:n uusimmassa versiossa pääsee käyttämään emoji-symboleita helpommin kuin koskaan ennen. Windowsnäp­päimen ja piste-näppäimen yhdistelmä­llä saa avattua luettelon, joka sisältää sivukaupal­la emojeita erilaisten tunnetiloj­en ilmaisemis­een.

 ??  ?? Tutkimukse­ssa 81 prosenttia oli sitä mieltä, että emojeita käyttävä henkilö tuntuu ystävällis­emmältä.
Tutkimukse­ssa 81 prosenttia oli sitä mieltä, että emojeita käyttävä henkilö tuntuu ystävällis­emmältä.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland