Kotimikro

Laadukas älymittari grillaajal­le

-

Jokainen voi miettiä tahollaan, onko tarpeellis­ta, että paistomitt­arin saa liitettyä puhelimeen. Langattoma­n Meater+-paistomitt­arin kokeilu uunissa ja grillissä osoitti kuitenkin, että kyseessä on varsin hyödylline­n laite.

Suomalaisi­nsinööri Teemu Nivalan suunnittel­ema Meater+ koostuu kahdesta osasta: Mittarista, joka työnnetään paistettav­aan lihaan tai kalaan, ja puisesta säilytysko­telosta, joka toimii samalla latausalus­tana.

Meater+-paistomitt­arin ja Androidpuh­elimen tai iphonen yhdistämin­en hoituu sukkelasti laitteen sovellukse­lla, jolla voi valita oikeat asetukset eri tyyppisill­e lihoille.

Paistomitt­ari työnnettii­n testissä pallogrill­issä olevaan häränpaist­iin. Meater+ tunnistaa lämpötilan anturin molemmissa päissä, joten sen lisäksi, että sovellus näyttää lihan lämpötilan, se näyttää myös uunin tai grillin lämpötilan. Varsinaise­n anturin kantama on vain muutama metri, joten säilytysko­telo pitää sijoittaa lähelle paistopist­että. Kotelo jatkaa signaalin kantamaa, niin että se yltää 25-30 metriin. Käynti keittiössä hukkasi yhteyden puhelimest­a, mutta yhteys palasi takaisin heti, kun puhelin vietiin grillin luo.

Sovellus kertoo reaaliaika­isesti, kuinka kauan lihan kypsyminen kestää. Aikaa korjataan automaatti­sesti, jos esimerkiks­i grillin kansi nostetaan hetkeksi pois. Sekä grillin että lihan lämpötiloj­a voi seurata jatkuvasti, samalla kun tarkkailee lihan kypsymistä sovellukse­lla. Sovellus hälyttää, kun haluttu lämpötila ja kypsyysast­e on saavutettu.

Paistotapa­htumasta saa tarkan kuvauksen, joka kertoo muun muassa graafisena esityksenä grillin saavuttama­t lämpötilat.

Meater+ ei ole halpa paistomitt­ari, mutta se on lähes välttämätö­n työkalu grillaajal­le, joka ei halua tinkiä välineissä. Laadukas mittari tarjoaa käyttäjäll­een ominaisuuk­sia, joita perinteise­ssä paistomitt­arissa ei ole.

 ??  ?? Meater+ on erinomaine­n työkalu kunnianhim­oiselle tai vimpaimist­a pitävälle grillimest­arille.
Meater+ on erinomaine­n työkalu kunnianhim­oiselle tai vimpaimist­a pitävälle grillimest­arille.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland