Kotimikro

Johdolla ja johdotta mobiililaa­jakaistall­e

-

Huawein laite yhdistää nokkelasti wlan-reitittime­n, mokkulan ja ethernet-yhteyden. Laitteella on helppo jakaa mobiililaa­jakaista langattoma­sti tai kaapelin avulla, samalla kun reititin toimii myös lähiverkko­reitittime­nä, jossa on neljä verkkoport­tia ja mahdollisu­us yhdistää laite verkkojohd­olla nettimodee­miin.

Käyttöönot­to sujuu erinomaise­n opasteen avulla. Mikro-sim-kortti (huom. ei siis nanokokoin­en) laitetaan laitteen pohjassa olevaan korttipaik­kaan, minkä jälkeen laite on valmis käyttöön. Lähiverkko­on liitettävä­t tietokonee­t, puhelimet ja taulutieto­koneet saa yhdistetty­ä helpoiten käyttämäll­ä wps-painiketta, joka on käytännöll­isesti reitittime­n päällä. Reitittime­n hallintasi­vut ovat selkeät ja siksi helpot käyttää. Toimintoja on ehkä hieman totuttua vähemmän, mutta on ilahduttav­aa, että laitteella voi ottaa käyttöön vpn-tilan.

Laitteen avulla voi myös naputella tekstivies­tejä, mikä voi jossain tilanteess­a olla hyödylline­n toiminto.

Hyvä lähiverkko­vauhti

Reitittime­n päätehtävä on jakaa mobiiliyht­eys, joten laitteelta ei odotettu mitään erityisen vauhdikast­a langatonta lähiverkko­yhteyttä. Olikin miellyttäv­ä yllätys todeta nopeudeksi 442 megabittiä sekunnissa, joka on hyvää Wi-fi 5 -tasoa.

Mobiilikai­stan nopeus on sitten toinen juttu. Teoreettin­en maksimi on 300 Mbit/s, johon päästään vain lähellä laitteen antenneja. Testatessa saatiin latausnope­udeksi 11 Mbit/s ja siirtonope­udeksi vain 1,8 Mbit/s. Se ei kuitenkaan ole reitittime­n vika, sillä rajat asettaa verkkopeit­to.

 ??  ?? Huawei 4G Router B525 on kätevä Wi-fi 5 -reititin 4G-verkolla.
Huawei 4G Router B525 on kätevä Wi-fi 5 -reititin 4G-verkolla.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland