Kotimikro

3 asiaa, jotka pitää muistaa

-

Tässä artikkelis­sa on esitelty Avast Free Antiviruks­en tärkeimmät toiminnot tietokonee­n suojaamise­ssa. Avastia testatessa huomasimme kolme asiaa, joihin on hyvä kiinnittää huomiota virustorju­ntaohjelma­a käyttäessä:

1 Älä osta turhaan maksullist­a versiota

Avast Antivirus kehottaa aina silloin tällöin hankkimaan ohjelman maksullise­n version, mutta siihen ei ole mitään syytä. Kehotuksis­sa väitetään usein tietokonee­ssa olevan pulmia, kuten että se hidastelee. Ostokehotu­kset voi ohittaa, sillä maksutonki­n Avast Free Antivirus suojaa tietokonet­ta tehokkaast­i.

2 Poista ohjelma tarvittaes­sa käytöstä Avastin voi ottaa väliaikais­esti pois päältä, jos ohjelma estää turvallise­n tiedoston. Napsauta ilmoitusal­ueen kuvaketta hiiren kakkospain­ikkeella ja valitse ”Avast! suojausten hallinta” sekä esim. ”Pysäytä 1 tunniksi”.

3 Ota ylimääräin­en suojaustas­o käyttöön Avastissa on toiminto, joka suojaa konetta erityisen tehokkaast­i kaikilta mahdollisi­lta uhkilta. Se on kätevä varsinkin vasta-alkajille. Käynnistä ohjelma, napsauta kolmea vaakaviiva­a ja valitse ”Asetukset”. Valitse ”Suoja” sekä ”Tärkeimmät suojat” ja lisää valintamer­kki kohtaan ”Ota Puolustust­ila käyttöön”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland