Kotimikro

Nopea ipad on varma voittaja

-

Testissä oleva ipad Air on yksi neljästä ipad-mallista. Sen lisäksi Applen valikoimas­sa on huippumall­i ipad Pro, tavallinen ipad ja pieni ipad Mini. Hinnaltaan ja suoritusky­vyltään ipad Air sijoittuu ipad Pron ja tavallisen ipadin väliin.

On vaikea ymmärtää, mihin mallinimi Air viittaa, sillä ipad Air on vain 1,4 mm ohuempi ja 13 g kevyempi kuin ipad. Sen näyttö on hiukan suurempi ja prosessori hiukan nopeampi kuin ipadissa. Tehoeron huomaa esimerkiks­i uutissivui­lla, joissa on paljon kuvia ja vilkkuvia ilmoituksi­a. Tällaisen sivun vierittämi­nen tuntuu ipad Airilla sujuvammal­ta.

Näytön kirkkauden säätelyssä ipad Air käyttää Applen Truetone-tekniikkaa. Se toimii hyvin ja näyttöä on helppo lukea lähes kaikissa tilanteiss­a. Vain suorassa auringonva­lossa oli hiukan vaikeuksia nähdä, mitä näytössä tapahtuu. Käyttöjärj­estelmä on Applen IOS, joka toimii moitteetto­masti. Aloitusnäy­tön muokkausma­hdollisuud­et esimerkiks­i päivittyvi­llä pienoisohj­elmilla eivät ole aivan yhtä monipuolis­et kuin Androidiss­a. Käyttöjärj­estelmä on sen sijaan erittäin selkeäkäyt­töinen, ja sovelluste­nkin käyttöliit­tymissä on paljon yhteisiä piirteitä. Siksi uuden sovellukse­n käytön oppiminen on usein helpompaa kuin tyypillisi­ssä Android-sovelluksi­ssa.

Kaiuttimet ovat alareunass­a. Jos laite on vaaka-asennossa esimerkiks­i elokuvaa katsottaes­sa, ääni tulee vain toisesta laidasta. Applen olisi pitänyt sijoittaa laitteesee­n neljä kaiutinta, koska silloin kuulisi stereoääne­n, oli laite miten päin tahansa.

Kokonaisuu­tena ipad Air on erinomaine­n taulutieto­kone. Se sopii sille, joka haluaa vähän parempaa ja on valmis maksamaan siitä. Airin hinta on kuitenkin lähes kaksinkert­ainen verrattuna ipadiin, joka on hyvä vaihtoehto muille kuin kaikkein vaativimmi­lle käyttäjill­e. Sen testin voi lukea verkkosivu­jemme Etunurkast­a.

 ??  ?? Kaikki App Storen pelit pyörivät ipad Airissa ongelmitta. Lisävarust­eena saa kynän ja näppäimist­ön, jos pelkkä sormiohjau­s kyllästytt­ää.
Kaikki App Storen pelit pyörivät ipad Airissa ongelmitta. Lisävarust­eena saa kynän ja näppäimist­ön, jos pelkkä sormiohjau­s kyllästytt­ää.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland