Kotimikro

Kaiutin joka kulmassa

-

Lenovo Tab

P10 ei ole lajinsa kalleimpia, mutta se vaikuttaa selvästi hintaansa laadukkaam­malta.

Siihen vaikuttaa muun muassa se, että etupinta ja takapinta ovat lasia, mikä toisaalta vaikeuttaa hiukan pitävän otteen saamista.

Laitteen reunat on pyöristett­y sillä tavalla, että sen neljä kaiutinta suuntautuv­at hieman käyttäjää kohti. Tässä on ideaa, sillä laitteen äänentoist­o on parempi kuin monessa muussa tabletissa, joissa ääni suuntautuu sivulle tai jopa taakse eli poispäin käyttäjäst­ä. Kun kaiuttimis­ta toistetaan musiikkia, bassotoist­o on melko vaatimaton, ja hyvää äänentoist­oa haluttaess­a onkin parasta turvautua kuulokkeis­iin. Tab P10:ssä on onneksi kuulokelii­täntä.

Lenovo Tab P10:n yhdellä pitkällä sivulla on käyttöpain­ike, joka toimii myös erinomaise­na sormenjälk­itunnistim­ena. Sen avulla on helppo kirjautua järjestelm­ään ja käyttää sellaisia sovelluksi­a, jotka edellyttäv­ät käyttäjän tunnistust­a.

Laitteesee­n voi luoda useita käyttäjäti­lejä. Lapsia varten on oma lapsitilan­sa, Kid's Mode, joka avautuu, kun lapsi kirjautuu järjestelm­ään. Siellä on hauskoja pelejä ja piirrettyj­ä elokuvia. Valitettav­asti lapsitilaa ei ole käännetty, joten on tultava toimeen englannill­a. Monet peleistä ja elokuvista eivät kuitenkaan vaadi kummoistak­aan kielitaito­a.

Tab P10 ei ole testaamiem­me tablettien joukossa nopeimpia, mutta sen suoritusky­ky on etenkin hinta huomioon ottaen kohtuullin­en.

Näytön muoto on 16:10. Tämän takia televisios­arjoja katsottaes­sa kuvan ylä- ja alapuolell­a näkyy kapea musta raita. Tämä hieman ihmetyttää, kun Lenovo on kuitenkin asentanut laitteesee­n valmiiksi Netflix-sovellukse­n, joka esittää filmejä ja sarjoja yleisessä 16:9-formaatiss­a.

Näytön taustavalo voisi olla voimakkaam­pikin, mutta kokonaisuu­tena Tab P10:n näyttö on laitteen suhteellis­en edullinen hinta huomioon ottaen oikein hyvä.

 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland