Kotimikro

Ohut tabletti

-

Samsungin uusi taulutieto­kone, Galaxy Tab S5e, on ohut ja kevyt. Sen paksuus on vain 5,5 mm, ja kun se pannaan pöydälle rinnan huippuluok­an puhelimien kanssa, moni puhelin vaikuttaa sen rinnalla paksulta ja kömpelöltä. Galaxy Tab S5e onkin Samsungin tähänastis­ista tableteist­a ohuin ja kevyin.

Vaikka laite on erittäin ohut, Samsung on saanut siihen mahtumaan neljä erinomaist­a kaiutinta. Tämän ansiosta stereovaik­utelma säilyy, oli laite sitten vaaka- tai pystyasenn­ossa.

Mutta aivan ilmaiseksi ei reilun puolen sentin paksuuteen ole päästy. Hintana on ollut kuulokelii­täntä, jota laitteessa ei ole. Galaxy Tab S5e:n ainoa liitäntä on pohjassa oleva usb-c. Onneksi pakkaukses­sa on sovitin, jonka avulla kuulokkeet voi liittää usb-c-liitäntään.

Tabletin takasivu on alumiinia. Se on hieman liukas, mutta se luovuttaa lämpöä tasaisesti silloin, kun tabletin prosessori käy täysillä kierroksil­la. Kun laite on lisäksi kevyt, sitä on mukava pitää käsissään myös pidempiä aikoja kerrallaan.

Virtakytki­n on tabletin sivulla. Se on samalla myös hyvin toimiva sormenjälk­itunnistin, jonka avulla kirjautumi­nen sujuu lähes silmänräpä­yksessä.

Galaxy Tab S5e:n suoritusky­ky vastaa sen hintatasoa. Sen käyttöliit­tymä toimii sujuvasti ilman animaatioi­den nykimistä tai viivyttely­jä. Laitteen teho riittää myös Play Kaupasta ladatuille vaativille peleille.

Näyttö on Samsungin totuttuun tapaan yksi laitteen parhaita puolia. Se on kookas, kuva on kirkas ja sen kontrasti aivan erinomaine­n, jopa niin, että valkoinen teksti mustalla taustalla melkein särkee silmiä.

Samsungin heikkouksi­sta on syytä mainita Samsungin digitaalin­en avustaja Bixby, joka ei ole samaa tasoa kuin Google Assistant. Lisäksi se ei ymmärrä suomea, joten jos siltä haluaa kysyä esimerkiks­i säätilaa, se on tehtävä englanniks­i. Bixby on kuitenkin keskeinen osa käyttöliit­tymää, sillä sen saa esiin, kun pyyhkäisee aloitusnäy­ttöä oikealle.

 ??  ?? Hyvä näyttö täyttää lähes koko etupinnan, ja siksi fyysistä kotipainik­etta ei ole.
Hyvä näyttö täyttää lähes koko etupinnan, ja siksi fyysistä kotipainik­etta ei ole.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland