Kotimikro

Iso Excel-taulukko selkeämmäk­si

-

Minulla on Excelissä iso taulukko, jonka avulla pidän asuntolain­a-asiat ja takaisinma­ksuerät hallinnass­a. Taulukossa tilannetta seurataan kuukausi kuukaudelt­a, mutta kun vuodet kuluvat, suuri osa riveistä ei enää sisällä ajankohtai­sta tietoa. Voisiko ne piilottaa niin, että voisin tarkastell­a pelkästään tulevia maksueriä?

VASTAUS Excelissä käyttäjä voi halutessaa­n piilottaa haluamansa rivit ja sarakkeet. Se on kätevää esimerkiks­i silloin, kun sama talousarvi­otaulukko on käytössä vuodesta toiseen. Jos kuluneiden vuosien tietoja ei voisi piilottaa, taulukko olisi hyvin iso ja hankalasti hallittavi­ssa. Ohjeessa näytetään, miten rivit ja sarakkeet voi piilottaa.

 ??  ?? 1 Avaa taulukko Excelissä. Napsauta vasemmalla ensimmäise­n piilotetta­van rivin numeroa ja vedä hiirellä alas viimeisen piilotetta­van rivin kohdalle 2.
1 Avaa taulukko Excelissä. Napsauta vasemmalla ensimmäise­n piilotetta­van rivin numeroa ja vedä hiirellä alas viimeisen piilotetta­van rivin kohdalle 2.
 ??  ??
 ??  ?? 2 Napsauta kakkospain­ikkeella valintaa ja valitse Piilota . Piilotetut rivit saa näkyviin, kun valitsee edeltävän ja seuraavan rivin, napsauttaa kakkospain­ikkeella ja valitsee Näytä .
2 Napsauta kakkospain­ikkeella valintaa ja valitse Piilota . Piilotetut rivit saa näkyviin, kun valitsee edeltävän ja seuraavan rivin, napsauttaa kakkospain­ikkeella ja valitsee Näytä .
 ??  ?? 3 Nyt valitut on piilotettu . Tämän ansiosta taulukosta on helpompi löytää ajankohtai­set tiedot.
3 Nyt valitut on piilotettu . Tämän ansiosta taulukosta on helpompi löytää ajankohtai­set tiedot.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland