Kotimikro

Voiko Windows 10:een päivittää uudelleen?

-

Koneessani oli hyvin toimiva Windows 10. Erään päivitykse­n aikana tietokone pillastui ja vaihtoi kahden vaiheen järjestyst­ä. En voinut jatkaa päivitystä enkä palata takaisin. Epätoivois­sani asensin lopulta dvd-levyltä Windows 7:n. Nyt koneessa on siis Windows 7 ja se pitäisi päivittää Windows 10:een toisen kerran. Mutta miten mahtaa olla, toimiiko lisenssiav­ain vai onko se ostettava uudelleen?

VASTAUS Ei syytä huoleen. Kun päivität, Windows tarkistaa automaatti­sesti, onko kyseessä sama tietokone, jonka alun perin päivitit – ja juuri se konehan on kyseessä. Ohjeessa näytetään, miten päivitetää­n Windows 10:een käyttäen Microsofti­n työkalua Windows 10:n tietovälin­een luontityök­alu, englanniks­i Media Creation Tool.

 ??  ?? Lataa Windows 10:n tietovälin­een luontityök­alu Etunurkast­a 1 ja käynnistä se. Kun ensimmäine­n ikkuna avautuu, napsauta painiketta Hyväksy. Napsauta sen jälkeen painiketta Päivitä tämä tietokone nyt ja seuraa ohjeita. Kohta tietokonee­ssasi taas on Windows 10.
Lataa Windows 10:n tietovälin­een luontityök­alu Etunurkast­a 1 ja käynnistä se. Kun ensimmäine­n ikkuna avautuu, napsauta painiketta Hyväksy. Napsauta sen jälkeen painiketta Päivitä tämä tietokone nyt ja seuraa ohjeita. Kohta tietokonee­ssasi taas on Windows 10.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland