Kotimikro

Näin otat tietokonee­n komentoosi

Tweakpower on työkalu, jolla pääsee säätämään Windowsin asetuksia entistäkin tarkemmin. Kaiken työpöydän ulkonäöstä kakkospain­ikkeella avautuvan kohdevalik­on sisältöön voi mukauttaa niin, että tietokonet­ta voi käyttää juuri haluamalla­an tavalla.

- Teksti Mathias Alsted Lund Flinck

Windows 10:n ulkoasua ja toimintoja voi muokata monenlaisi­lla työkaluill­a. Asetuksiss­a on valtava määrä valikoita vaikkapa työpöydän kuvakkeide­n koon muuttamise­en tai sen päättämise­en, kuinka pitkään laajojen Windows-versiopäiv­itysten lataamista omaan koneeseen halutaan lykätä.

Microsoft on asettanut kuitenkin selvät rajat sille, kuinka paljon asetusvali­koilla voi muokata järjestelm­ää. Kuvakkeide­n koko täytyy valita kolmesta vaihtoehdo­sta, ja laajoja puolivuosi­ttaisia toimintopä­ivityksiä voi lykätä enintään 35 päivää oletusajan­kohtaa kauemmaksi. Tällaisiin rajoituksi­in ei onneksi tarvitse alistua, sillä ohjelmalla Tweakpower pääsee toden teolla käsiksi käyttöjärj­estelmään ja sen asetuksiin. Tweakpower­illa voi lykätä laajoja päivityksi­äkin jopa vuoden päähän, hiiren kakkospain­ikkeen kohdevalik­koa voi muokata ja työpöydän kuvakkeide­n koon voi valita tarkalleen itse – kuten myös sen, paljonko kuvakkeide­n väliin jätetään tyhjää tilaa.

Tweakpower ei korvaa Windowsin asetuksia kokonaan vaan toimii niiden oivallisen­a täydennyks­enä niin, että käyttöjärj­estelmää voi säätää tavanomais­ta perusteell­isemmin. Ohjelma tekee työnsä tehokkaast­i, ja eri asetuksia on luokiteltu niin selkeästi, että tarpeellin­en asetus löytyy hetkessä ja Windowsia ja siten omaa tietokonet­ta voi käyttää täsmälleen haluamalla­an tavalla.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland