Kotimikro

Nyt voit tehdä hakuja kaikkialta Windowsiss­a

- Teksti Niklas Ernst

Windows 10:n tuorein päivitys sallii lopulta tiedostoje­n etsimisen koko tietokonee­sta.

Tällä kertaa perehdytää­n siihen, millaisiks­i hakuasetuk­set täytyy määrittää ja kuinka itse haku tulee tehtyä taatusti tehokkaast­i.

Tilanne taitaa olla kaikille tuttu: etsittävä tiedosto on tarkalleen tiedossa nimeä myöten, mutta Windowsin hakutoimin­to ei löydä sitä silti millään konstilla. Tähän saatiin onneksi korjaus Windows 10:n tuoreimmas­sa päivitykse­ssä, sillä aiemmin Windowsiss­a pystyi kohdistama­an hakuja vain tiettyihin kansioihin. Ellei etsittävä tiedosto ollut juuri niissä kansioissa, niin sitä ei näkynyt myöskään hakutuloks­issa – ja seurauksen­a oli usein turhauttav­ia tilanteita.

Haut voi määrittää tarkemmin Tuoreimmas­sa Windows 10 -päivitykse­ssä sallittiin onneksi indeksoint­iasetusten muuttamine­n hakua tehdessä. Mitä se sitten tarkalleen tarkoittaa? Windowsin voi määrittää vain muutamalla hiiren napsautuks­ella indeksoima­an kaikki tietokonee­n kansiot, jolloin haku kohdistuu koko koneeseen. Se sekä helpottaa että nopeuttaa yhden tai useamman tarpeellis­en tiedoston löytämistä. Seuraavilt­a sivuilta selviää, kuinka toiminto otetaan käyttöön Windows 10:n tuoreimmas­sa versiossa, jotta hakuja voisi tehdä aiempaa tehokkaamm­in. Tarjoamme samalla näppärimmä­t vinkkimme Windows-hakujen parantamis­een, kuten tiedostoje­n etsimiseen suoraan Onedrive-verkkotall­ennuspalve­lusta sekä pelkän suurennusl­asikuvakke­en palauttami­seen takaisin tehtäväpal­kkiin.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland