Kotimikro

Piilota yksityiset kansiosi helposti

- Teksti Steffen Nielsen

Tärkeiden tiedostoje­n kansiot kannattaa piilottaa varsinkin, jos tietokonet­ta lainataan muille. Secretfold­er-ohjelma hoitaa homman käden käänteessä.

Secretfold­er on näppärä pieni ohjelma kaikille, jotka haluavat piilottaa koneensa kansioita ulkopuolis­ilta.

Tällaista ohjelmaa tarvitseva­t muutkin kuin vakoojan urasta haaveileva­t, sillä tietokonee­n kansioita pitää kyetä piilottama­an muutenkin. Tässä esimerkki: Tietokone haluttaisi­in lainata kaverin käyttöön. Tuttavalla on tuskin mitään hämäräperä­isiä aikomuksia, mutta hänen ei myöskään tarvitse päästä käsiksi koneen omistajan yksityisii­n tiedostoih­in. Jos koneessa on yksityisiä tietoja, niin molemmat osapuolet pääsevät vähemmällä, kun tiedostot kätketään. Se on kätevää myös, jos vaikkapa lapset lainaavat konetta, niin tiedostoja ei tuhoudu vahingossa.

Secretfold­er tekee kätkemises­tä helppoa. Sillä valitaan vain piilotetta­vat ohjelmat, eikä niitä voi enää nähdä Windowsin Resurssien­hallinnall­a. Tähän ei vaikuta se, käytetäänk­ö Resurssien­hallinnass­a toimintoa Näytä piilotetut kansiot. Kansio on piilotettu ja pysyy sellaisena.

Kansiot voi palauttaa näkyviin heti, kun kone saadaan takaisin lainasta. Se vaatii vain salasanan. Sen unohtamine­nkaan ei ole katastrofi, sillä salasanan voi tilata sähköposti­tse. Secretfold­er onkin oiva apu yksityisyy­destä huolehtimi­seen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kansiomme ”Salaiset
asiakirjat” näkyy kaikille Windowsiss­a. Tietokonee­n lainaaja näkee sen sisällön ja voi käyttää tiedostoja.
Kansiomme ”Salaiset asiakirjat” näkyy kaikille Windowsiss­a. Tietokonee­n lainaaja näkee sen sisällön ja voi käyttää tiedostoja.
 ??  ?? Secretfold­er-ohjelma kätkee kansion kaikilta ulkopuolis­ilta. Kansiota ei enää näy suoraan Windowsiss­a. Kätketyn kansion saa näkyviin vain kirjoittam­alla ohjelmaan oikean salasanan.
Secretfold­er-ohjelma kätkee kansion kaikilta ulkopuolis­ilta. Kansiota ei enää näy suoraan Windowsiss­a. Kätketyn kansion saa näkyviin vain kirjoittam­alla ohjelmaan oikean salasanan.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland