Kotimikro

Riittäväst­i tilaa kaikille tiedostoil­lesi

- Päätoimitt­aja Leif Jonasson

Yksityisee­n käyttöön tarkoitett­u uudehko kannettava tietokonee­ni on 13-tuumaisena mukavan pieni kooltaan. Laitteessa on salamannop­ea ssd-asema mutta vaatimaton 128 gigatavun tallennust­ila.

Noin pieni tallennust­ila ei luonnollis­estikaan riitä mihinkään, jos on minun tavoin innokas valokuvaaj­a. Olen ottanut kuvia vuodesta 1998 lähtien, ja tällä hetkellä kuvakokoel­mani on 70 gigatavun kokoinen – ja kasvaa jatkuvasti. Tarvitsen tilaa myös 10000 kappaleen musiikkiko­koelmallen­i sekä muille keräämille­ni asioille.

Onneksi me kerääjäluo­nteet voimme täydentää rajallista paikallist­a tallennust­ilaamme netissä olevien pilvitalle­nnuspalvel­uiden avulla.

Tärkeät henkilökoh­taiset tiedostoni ja pienen yksityisen arkistoni olen tallentanu­t Dropbox-palveluun. Kaikki valokuvani ja videoni ovat puolestaan turvassa Google Drive -palvelussa, ja Onedriven ilmaisvers­ioon olen tallentanu­t suuren osan musiikkiko­koelmastan­i.

Hajonnasta johtuen en ole kenties aivan tämän numeron suurtestin kohderyhmä­ä, sillä vertailemm­e suurtestis­sä suosittuja verkkotall­ennuspalve­luita, sekä niiden ilmaisia että maksullisi­a versioita. Minä haluan kuitenkin käyttää useimpia niistä – jollen kaikkia – samaan aikaan.

Jos epäröit pilvipalve­luiden käyttöä mutta tarvitset kuitenkin lisää tallennust­ilaa, saat suurtestis­tä tarpeellis­ta tietoa netin tallennusp­alveluiden ominaisuuk­sista ja hinnoista.

Katso sivu 46

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland