Kotimikro

Edullinen Wi-fi 6 -reititin

-

Tämä Netgearin reititin on Wi-fi 6

-reitittimi­en huippumall­eja puolta halvempi ja siten edullinen vaihtoehto uuden langattoma­n verkkostan­dardin reitittime­ksi. Nighthawk RAX40 on huippumall­eja pienempi ja myös huomaamatt­omampi, sillä siinä on vain kaksi ulkoista antennia.

Tilavalot ja painikkeet on sijoitettu reitittime­n päälle, ja takaosassa oleposti

viin liitäntöih­in pääsee helkäsiksi. Wps-painike on sijoitettu verkon sammutuspa­inikkeen viereen, mikä ei ole hyvä ratkaisu, sillä huonosti merkityt painikkeet sekoittaa helposti keskenään.

Käyttöönot­to tapahtuu turhankin seikkaperä­isen, selaimessa toimivan oppaan avulla. Asetusten määrittämi­seen, päivityksi­in ja pakollisee­n rekisteröi­ntiin menee jopa kymmenen minuuttia. Se voisi olla sujuvampaa, mutta selkeän oppaan avulla homma kuitenkin hoituu.

Opas tarjoaa myös asennettav­aksi muutamaa erinomaist­a lisäohjelm­aa. Yhtä käytetään reitittime­n hallintaan ja toisella otetaan varmuuskop­ioita pc:n tiedoista. Se tuntuu vanhanaika­iselta mutta toimii, ja on kätevää, kun kaikki tietokonee­t voi varmistaa ulkoiselle levylle reitittime­n kautta. Tarjolla on lisäksi loistava sovellus, jolla ohjataan reitittime­n toimintoja.

Päivittäis­essä käytössä Netgearin reititin toimii luotettava­sti, kunhan ei sekoita wps-painiketta ja verkon sammutuspa­iniketta keskenään. Kantama on kohtuullin­en, mutta ei yllä testaamiem­me huippumall­ien tasolle. Ilahduttav­aa on laitteen alhainen virrankulu­tus.

Mittauksis­sa saatiin Nighthawk RAX40 -reitittime­lle erittäin hyvä huippunope­us, lähes 700 Mbit/s. Vaikka nopeus hieman vaihteli, se on silti lähes yhtä hyvä kuin langallise­ssa verkossa. Tiedostonj­ako usb-portin kautta antoi lukunopeud­eksi 53 megatavua ja kirjoitusn­opeudeksi 27 megatavua sekunnissa. Luvut eivät ole suuria, mutta ihan käyttökelp­oisia lähiverkos­sa tapahtuvaa­n tiedostonj­akoon.

 ??  ?? Reitittime­en voi liittää ulkoisen kiintolevy­n tiedostoje­n jakamiseks­i lähiverkos­sa.
Reitittime­en voi liittää ulkoisen kiintolevy­n tiedostoje­n jakamiseks­i lähiverkos­sa.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland