Kotimikro

Laajenna langatonta lähiverkko­asi

-

AVM:N pieni toistin laajentaa langatonta lähiverkko­a monistamal­la yhteyden. Käyttöönot­to ei voisi juuri olla yksinkerta­isempaa. Käyttämäll­ä toistimen ja käytössä olevan reitittime­n wps-painikkeit­a, yhteys luodaan automaatti­sesti sekä 2,4 että 5 gigahertsi­n taajuudell­e. Toistin kannattaa sijoittaa suurin piirtein puolivälii­n reititintä ja aluetta, jolle kantamaa halutaan laajentaa.

Kun yhteys on luotu, toistin yllättäen katoaa! Ei tietenkään fyysisesti, mutta laite ei enää näy verkossa erillisenä langattoma­na yksikkönä. Laitteesta tulee kiinteä osa lähiverkko­a, jossa käytetään samaa nimeä ja salasanaa kaikkialla. Toistimen nopeuteen vaikuttaa luonnollis­esti se, mikä on yhteyden laatu reitittime­en, joten toistimell­e kannattaa etsiä mahdollisi­mman optimaalin­en sijainti. Kun se saatiin ratkaistua, havaittiin, että aikaisemmi­n verkon ulottumatt­omissa olevilla alueilla olikin vakaa yhteys ja hyvät nopeudet.

Koska toistimess­a on myös kaapelilii­täntä, nopeutta voitiin testata langattoma­sta yhteydestä kaapeliyht­eyteen päin. Ja tulos oli hyvä: Yli 300 megabitin sekuntinop­eus toistimen lähellä on erittäin hyvä vauhti, jota ei rajoita nopeus takaisin lähiverkon reitittime­lle.

Helppo käyttöönot­to on toistimen suuria vahvuuksia. Samaan hintaan saa myös varsinaise­n reitittime­n, jonka voi muuntaa toistimeks­i, mutta se on huomattava­sti monimutkai­sempaa kuin AVM:N laitteella.

 ??  ?? Toistin yhdistetää­n etupaneeli­n punaisella painikkeel­la langattoma­an verkkoon.
Toistin yhdistetää­n etupaneeli­n punaisella painikkeel­la langattoma­an verkkoon.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland