Kotimikro

Edellinen malli on parempi ja huokeampi

-

Kiinalaine­n Oneplus tunnetaan laadukkais­ta mutta kohtuuhint­aisista puhelimist­a. Viimeisin malli, Oneplus 7, seuraa erinomaise­n edeltäjäns­ä, Oneplus 6T -mallin jalanjälki­ä, ja muistuttaa sitä paljon.

Oneplus 7 on monessa mielessä houkuttele­va Android-puhelin, joka tarjoaa hyvät ominaisuud­et. Suoritin on nopea ja muistia on riittäväst­i. Kuulokelii­täntää ei tästäkään mallista löydy, vaan käyttäjän on tyydyttävä langattoma­an ratkaisuun. Tallennust­ilaa ei pysty kasvattama­an microsdmui­stikortill­a, mutta sisäinen tallennust­ila, jota on tarjolla 128 tai 256 gigatavua mallista riippuen, riittänee useimmille käyttäjill­e.

Takakamera­lla saa hyviä kuvia, mutta kameran laatu ja ominaisuud­et eivät ole aivan samaa tasoa kuin esimerkiks­i Huawein ja Samsungin huippumall­eissa. Kamera käyttää kahta linssiä ja ottaa parhaimmil­laan 48 megapiksel­in kuvia. Suuresta tarkkuudes­ta on yleensä hyötyä kuvia rajatessa, mutta kokeiltaes­sa oli lopputulok­sena usein kuvankohin­an pilaama jälki, joten suuri megapiksel­imäärä näyttää hyvältä lähinnä puhelimen ominaisuuk­sien luetteloss­a.

Näytön koko on 6,41 tuumaa, mutta näyttö on leveyttään yli tuplasti korkeampi, joten puhelin on saatu riittävän kapeaksi, jotta sitä on mukava pitää yhdellä kädellä. Valitettav­asti näytön kosketushe­rkkyys tuottaa virheitä. Testissä tuli herkästi soitettua taskupuhel­uita, ja taskulampp­ukin syttyi pari kertaa kuin itsestään.

Oneplus 7 -puhelimen sormenjälk­ilukija on sijoitettu näyttöön. Kun lukija on valmis käyttöön, näytöllä näkyy sininen sormenjälj­en kuva, jonka päälle oma sormi laitetaan. Vaikka Oneplussan lukija ei olekaan yhtä nopea kuin perinteine­n sormenjälk­ilu

kijan paikka, niin se ei silti ole niin hidas, että se häiritsisi käyttöä.

Oneplus 7 on erinomaine­n keskihinta­luokan puhelin. Edelleen on kuitenkin saatavana hieman onnistunee­mpi edeltäjä, Oneplus 6T, ja lisäksi vielä huokeammal­la hinnalla.

 ??  ??
 ??  ?? Näytön yläosassa on pieni musta lovi, johon etukamera on sijoitettu.
Näytön yläosassa on pieni musta lovi, johon etukamera on sijoitettu.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland