Kotimikro

Pätevä pakettirat­kaisu

-

Onedrive-sovellus on jo Windows 10 -käyttäjien tietokonei­lla, sillä Microsoft on huomaavais­esti liittänyt sen käyttöjärj­estelmään. Onedrive-pilvipalve­lussa on viiden gigatavun ilmainen tallennust­ila, ja palveluun on erittäin helppo kopioida tiedostoja. Palvelu asentuu Resurssien­hallintaan, jossa se on käytettävi­ssä kuin mikä tahansa muu kansio, johon kopioidaan tiedostoja.

Onedriven Windows-sovellus on lähes kiinteä osa käyttöliit­tymää ja siksi yksinkerta­isen selkeä käyttää. Onedriven asetusten avulla voi synkronoid­a valitut kansiot, jolloin niistä on täydelline­n kopio pilvessä. Kiintolevy­tilaa voi säästää reippaasti, kun ottaa käyttöön Onedriven näppärän asetuksen Windowsiss­a.

Tiedostoja voi halutessaa­n käyttää verkkovers­ioina, niin että Resurssien­hallinnass­a näkyy pelkästään linkki tiedostoih­in, jolloin ne eivät vie tilaa kiitolevyl­tä. Microsoft kutsuu toimintoa käytettävy­ystilaksi. Valittavan­a on kaksi tilaa, joko "Käytettävi­ssä tässä laitteessa" tai "Käytettävi­ssä online-tilassa". Onedriven avulla saa siis helposti vapautettu­a tilaa tietokonee­lta, jos käytössä on esimerkiks­i pienellä ssd-asemalla varustettu kannettava. Lisäksi Onedriven tiedonsiir­to toimii nopeasti. Onedriven saa erilaisina versioina. Maksuttoma­n viiden gigatavun perusversi­on lisäksi edullisin maksulline­n on yhden käyttäjän 100 gigatavun palvelupak­etti. Jos esimerkiks­i perheessä on useita käyttäjiä, niin silloin palvelupak­etiksi kannattaa valita Office 365 Home, jossa kuusi käyttäjää saa käyttöönsä Office-ohjelmat ja kukin peräti teratavun tallennust­ilan. Saatavana on myös yhden käyttäjän versio teratavun tallennust­ilalla, mutta se maksaa lähes saman kuin kuuden käyttäjän versio.

Vaikka ottaisi käyttöön vain Onedriven ilmaisen version, pystyy silti avaamaan asiakirjoj­a ja taulukoita suoraan selaimessa Office onlinen Wordilla ja Excelillä. Officen online-versio toimii hyvin, ja Onedriven selainvers­io esittää kansiot ja tiedostot selkeässä näkymässä. Onedriven Android- ja ios-sovellukse­t ovat lajinsa valioita. Kansioissa liikkumine­n on mobiiliver­siossa helppoa ja nopeaa, ja varsinkin kuvatoimin­to on erittäin onnistunut. Esikatselu­näkymästä voi kahdella sormella lähentää näkymää muutaman kuvan esitykseen, joka täyttää lähes koko näytön. Microsofti­n omien sovelluste­n tiedostot aukeavat vastaaviin mobiilisov­elluksiin, ja puhelimell­a voi työstää tiedostoja lähes kuin tietokonee­lla.

 ??  ?? Ohjattu toiminto tarjoaa varmuuskop­ioitavaksi tietokonee­lla olevat käyttäjän peruskansi­ot.
Ohjattu toiminto tarjoaa varmuuskop­ioitavaksi tietokonee­lla olevat käyttäjän peruskansi­ot.
 ??  ?? Onedriven käyttäjäys­tävällinen mobiilisov­ellus on erityisen hyvä kuvasovell­us.
Onedriven käyttäjäys­tävällinen mobiilisov­ellus on erityisen hyvä kuvasovell­us.
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland