Kotimikro

Muokkaa pdf-tiedostoja

Etunurkass­a oleva uusi, tehokas työkalu antaa lisää mahdollisu­uksia käsitellä pdf-tiedostoja. Voit muun muassa poistaa tiedostois­ta sivuja ja lisätä tekstiä.

- Teksti Niklas Ernst

Jokaisella lienee pdf-tiedostoje­n avaamiseen tarkoitett­u ohjelma, ja useimmilla pc-käyttäjill­ä se on Acrobat Reader. Ohjelman avulla voi tarkastell­a netistä ladattua tai sähköposti­n liitteenä tullutta pdf-tiedostoa. Saatavana on kuitenkin ilmaisia pdf-ohjelmia, joiden sisältämil­lä toiminnoil­la voi tehdä paljon muutakin kuin vain tarkastell­a ja lukea pdf-tiedostoja.

Etunurkast­a ladattaval­la ilmaisella Ashampoo PDF Free -ohjelmalla voi muokata pdf-tiedostoja ja lisätä niihin esimerkiks­i tekstiä. Toiminto on kätevä, sillä sen avulla saa täytettyä tietokonee­lla pdf-muodossa olevan kaavakkeen. Näin välttyy ensin kaavakkeen tulostamis­elta, käsin täyttämise­ltä ja sen jälkeen tietokonee­lle skannaamis­elta.

Ohjelmalla voi lisäksi poistaa ja siirtää sivuja. Jos käsiteltäv­ässä pdftiedost­ossa on sivuja, joita ei ole tarkoitett­u muiden nähtäväksi, sivut voi rauhassa poistaa, ennen kuin tiedoston jakaa muille.

Tiedostoon voi myös lisätä uusia sivuja. Sille on tarvetta, jos on esimerkiks­i laittanut jonkin tuotteen myyntiin ja haluaa liittää kuvia, kuitteja ja käyttöohje­en mahdollise­lle ostajalle. Ashampoo PDF Freen avulla kaikki tiedot saa liitettyä yhdeksi pdf-tiedostoks­i. Kätevän toiminnon avulla voi myös liittää vaikkapa ajo-ohjeen tupaantuli­aiskutsuun. Nämä ja paljon muuta Ashampoo PDF Free tekee muutamalla hiiren napsautuks­ella.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ohjelman avulla saa lisättyä tekstiä pdf-tiedostoon, jolloin esimerkiks­i kaavakkeit­a pystyy täyttämään tietokonee­lla – eikä niitä tarvitse enää tulostaa paperille.
Ohjelman avulla saa lisättyä tekstiä pdf-tiedostoon, jolloin esimerkiks­i kaavakkeit­a pystyy täyttämään tietokonee­lla – eikä niitä tarvitse enää tulostaa paperille.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland