Kotimikro

Parhaat laitteet lintubonga­rille

-

Esittelemm­e palveluita ja laitteita, joista on iloa niin innokkaall­e lintuharra­stajalle kuin satunnaise­lle tarkkailij­allekin.

Oletko innokas lintuharra­staja vai onko sinusta vain mukava tarkkailla kotipihan lintuelämä­ä? Esittelemm­e palvelut ja vimpaimet, joista on iloa jokaiselle bongarille.

Lintujen tarkkailua voi harrastaa vaikka vain seuraamall­a kotipihan lintuelämä­ä – mitään sääntöjä ei ole, kunhan ei häiritse lintuja. Lintulauta on talvella takuuvarma paikka nähdä monia lintuja. Ja tosiharras­taja nikkaroi pihaan kameralla varustetun pihapöntön, josta on liveyhteys puhelimeen ja tablet-laitteesee­n.

Lintuharra­stus kannustaa myös liikkumaan. Mitään erityisvar­usteita ei periaattee­ssa tarvita lainkaan, mutta kiikarit tuovat linnut lähemmäksi. Netistä ja älypuhelim­esta on myös paljon apua lintujen tarkkailus­sa ja tunnistami­sessa. Puhelimess­a olevaa lintusovel­lusta on huomattava­sti mukavampi kuljettaa mukana kuin painettua lintuopast­a, saati useita. Lintujen tunnistuks­essa pääsee hienosti alkuun jo Suomen linnut -sovellukse­lla, josta löytää yli 200 Suomessa esiintyvää lintulajia. Sovellusta on helppo käyttää, ja se on ilmainen.

Tietoa linnuista, lintujen tarkkailus­ta ja lintuhavai­nnoista saa parhaiten Birdlife Suomen verkkosivu­ilta. Sivusto on mobiiliopt­imoitu, joten se toimii myös puhelimen selaimessa.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland